Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi értelme van súlycsoport...

Mi értelme van súlycsoport alapján, testsúlyhoz viszonyítva mérni az erőt?

Figyelt kérdés

Ha én 70 kg-osan beleguggolok 160kg-ba,viszont a másik ember 92 kilósan 170 kilóba guggol bele.Akkor elvileg én vagyok az erősebb,mert a “testsúlyomhoz képest erős vagyok”

De szerintem ez hülyeség.Ő emel nagyobbat,akkor ő az erősebb.Én meg nem tudnám megcsinálni,amit ő.

Meg hogy a hangya a legerősebb állat a világon,mert hogy a testsúlya mittudom én hányszorosát elbírja.De attól még agyon tudom taposni,pedig sehol sem vagyok erőben egy gorillához medvéhez képest.

Kit érdekel,hogy a testsúlyához képest mennyire erős valaki?Csak az számít,mennyit bír el ténylegesen.Soha sem értettem ezt a “testsúlyodhoz képest jó vagy” szöveget.Ha felszednék magamra 10 kg zsírt,akkor se lennék erősebb

2019. márc. 23. 12:25
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
96%
Majd ha lesz kellő intelligenciád akkor meg fogod érteni! :)
2019. márc. 23. 13:18
 2/22 A kérdező kommentje:
Miért?Aki többet emel,szeritem az az erősebb
2019. márc. 23. 14:13
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Rendben. Minek ide IQ? Elég az erő.
2019. márc. 23. 14:57
 4/22 Szergej55 ***** válasza:
Oké.
2019. márc. 23. 15:33
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyenlő versenyzési feltételek. Ha én szednék fel magamra 10kg pluszt, erősebb lennék de eltűnne a szálkás, kondícionált izomzatom és romlana az állóképességem.
2019. márc. 23. 16:22
 6/22 anonim ***** válasza:
Akkor ha te és egy szintén 70kg-os nő 160kg-ba guggol akkor ugyanolyan erősek vagytok?
2019. márc. 23. 19:52
 7/22 A kérdező kommentje:

Igen.

Nem értem,hogy ha valaki guggol 170-et,a másik meg 160-at,akkor miért az az erősebb,aki csak 160-at guggolt.CSak mert kisebb a testsúlya?

A testsúly amúgy sem számít szemmiben.Ha magasabb és ebből adódóan nehezebb is lennék,még nehezebben is menne a hosszabb végtagok miatt.

2019. márc. 23. 20:14
 8/22 MadSeal ***** válasza:
Ez inkább csak egy arány. Persze, hogy aki több súlyt mozgat meg, az az erősebb, de a megmozgatott súly/testtömeg arányának tekintetében jobban jön ki a másik ember. Ugyebár az erőt nem csak fizikailag használjuk a magyar nyelvben, hanem mint jó tulajdonság is (mik az erőssègeid stb.)
2019. márc. 23. 23:36
 9/22 anonim ***** válasza:
Ez olyan mint a lóerő/tömeg arány.
2019. márc. 23. 23:47
 10/22 anonim ***** válasza:

Azért mert a kutyát sem érdekli, ha 120 kilósan guggolsz 160 kilót. Ellenben ha ugyanezt 80 kilósan teszed, akkor ott sokkal több a befektetett munka.

enj erősbernek, ott számít az abszolút erő. A világban mindenhol máshol az számít, hogy amit elértél azt mennyi munkával tetted.

Mert beleszületni valamibe könnyebb. A testsúly aránnyal elismerjük, hogy a másik többet küzdött és tett le az asztalra. Ez a sport. Durva, hogy ezt el kell magyarázni.

2019. márc. 24. 07:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!