Minek kondizni ha fegyencedzéstől is hasonló erőszintet lehet elérni?
Kerdezo azt, hogy valaki milyen eros az illeto altal megmozgatott sulyok nagysaga hatarozza meg. Ha valaki tetelezzuk fel egy atlagos, 15-20% testzsirral 80 kg, a sajat testsuly nem eleg a megfelelo stimulaciohoz. Illetve nyilvan fejlodsz, de a sajat sulynal nagyobb sulyokkal valo edzes joval hatekonyabb. En sajat testsullyal kezdtem, vegen mar sulyt is hasznaltam, de mikor egyik haverom elvitt az edzoterembe, szembesultem vele hogy nagyon gyenge vagyok, 2-3* tudtam kinyomni a sajat sulyomat fekve, 100 kiloval nem tudtam szabalyosan guggolni, es 140 kilot nem tudtam egyszer sem felhuzni. Jo tegyuk hozza ekkor voltam 17 eves. De szornyu fizikumom volt, mondjuk a 19 eves onmagamhoz kepest mikor mar egy eve kondiztam. Azota 30 kiloval nehezebb vagyok es kinyomom a sajat sulyomat 10*. Ez sulyzok nelkul eselytelen lenne.
Persze mindenkinek mas az ero, en szerintem az pi_safust, ha valaki 100 kiloba nem tud 8-10 ismetlest beletolni. 10 folott beszelhetunk atlagon feluli erorol. Ez fekvotamasszal soha nem fok osszejonni.
Sok mindent mondanak erről a fegyenc edzésről... Mi úgy hallottuk, hogy a egy rab a börtönben kezdte el, mert nem volt lehetősége súlyzós edzést végezni... Sajnos sem fegyenc, sem egyéb saját testsúlyos edzéssel nem lehet még megközelíteni sem azt az erőszintet amit pár év konditermi edzéssel el lehet érni. Persze saját testsúlyos gyakorlatokban lehetsz sokkal jobb mint a "gyúrósok", de ahhoz, hogy erőt növelj, növelni kell a terhelést is fokozatosan, azaz egyre nagyobb súlyokkal kell edzeni. Ez saját testsúlyos edzésnél esetleg úgy oldható meg, ha súlymellényt, és hasonló "nehezítő" dolgokat veszel magadra. Eleinte ez beválhat, de a magadra pakolható súlyok mértéke is véges, így a velük elérhető erőnövelés is. Mi a testvéreimmel Naturálon edzünk, 16éve kezdtük el a súlyzós edzést és az erősportokat. Számos komoly eredményt elértünk már erőfejlesztés terén, és rengeteg versenyt is nyertünk. A fegyenc edzés is jó, mint minden mozgás, de sajnos olyan erős nem leszel tőle, mint korditermi edzéssel. Ha érdekel az erőedzés, erőfejlesztés, nézz rá csatornánkra, itt láthatod, hogy konditermi és súlyzós edzésekkel naturálon is milyen nagy súlyokat lehet mozgatni:
https://www.youtube.com/channel/UCpaqDMYSZ1vLM8qKJXFJbxg?vie..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!