Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha komoly elhatározásom, hogy...

Ha komoly elhatározásom, hogy sikeres testépítő legyek akkor valóban nem szabad tejet innom? 19/F

Figyelt kérdés

2019. febr. 3. 12:00
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
A tej jó
2019. febr. 3. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
36%
A tej nem jó. Az emberben nincs olyan enzim, ami fél tudja dolgozni. Ezért laktozerzekeny minden 2. ember. Ez a régi falusi felfogás, h dönteni kell magadba a tejet.
2019. febr. 3. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
A tejivás a világháború idején jött divatba, élelmezési szempontból, de amúgy nem volt divat a tejfogyasztás. Sajt, túró, vaj, kefír, joghurt formájában kevésbé komplikált emészteni.
2019. febr. 3. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 A kérdező kommentje:

"Ezért laktozerzekeny minden 2. ember"


Ez úgy ahogy van hülyeség. Még akkor is sok az 50% ha belevesszük a divatlaktózérzékenyeket...

2019. febr. 3. 13:15
 5/20 A kérdező kommentje:

Európában olyan 5, max 10% a laktózérzékenyek aránya.

Nem érdekel, hogy afrikában meg kínában 80%, nem őket kérdeztem és nem is ott élünk...

2019. febr. 3. 13:18
 6/20 anonim ***** válasza:
Csak Magyarorszagon 2-3 millió laktozerzekeny el. Ha a népességből levonjuk a kisgyerekeket, akiknél még nem alakul ki, akkor nagyjából a felnőtt lakosság 50% laktozerzekeny.
2019. febr. 3. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:

#7, miért is? Mivel egy hiteles cikkből kimásoltam az igazságot és nekem van igazam?

Tudom, fáj az igazság, de a tej akkor is csak kismacskáknak való.

2019. febr. 3. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:

#6, ez is hülyeség, hogy "Európában olyan 5, max 10% a laktózérzékenyek aránya."


[link]


"Ha az egész világot vesszük alapul, akkor a felnőtt népesség közel 75%-a küzd a tejcukor bontásának problémájával. Az arány erősen változik, és azonos kontinensen a különböző országokban is eltérő lehet."


Hollandiában 1 % – a tejcukorérzékeny

Svédországban 2 % – a laktózintoleráns,

Dániában 5 % – a laktózintoleráns,

Egyesült Királyságban 5-10 % – a tejcukorérzékeny

Németországban 15% , laktózérzékeny

Franciák esetében az

északon élők 17 % körüli, de a

délen élők 35 %-a tejcukorérzékeny

Olaszország területén a rómaiak feljegyezték, hogy tejet gyakorta inkább sajtnak dolgozták fel, így itt változóbb a lakosság laktózintoleranciája.

A sajtok jelentős része természetes módon laktózmentessé válik, így hiába készült tejből, a fogyasztója gyakorlatilag nem vagy csak minimális mértékben fogyaszt laktózt.

közép – olaszoknál 19 %,

dél – olaszoknál 41 %

észak – olaszoknál 52 %

Szicíliaiaknál 70% !!

Spanyol – francia határ két oldalán, a Pireneusok nyugati részén élő, aránylag elszigetelt, kb. 2 milliós népcsoport a

baszk nép, akiknél 0,3%-s a laktózintolerancia, azaz igen- igen alacsony!

de a spanyoloknál ez már 15 %

Portugáliában a felnőtt lakosság kevesebb, mint 35 % – a tejcukorintoleráns

Magyarországon: a lakosság 10-35% lehet laktózintoleráns

Balkán területen lévő országokban átlagosan 55 % lehet a tejcukorérzékenység

A tengeri vidék is érdekes eloszlást mutat:

krétaiak 56 % – a,

ciprusi görögök 66 % – a tejcukorérzékeny

2019. febr. 3. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, csak megjegyzésként, ez kiszámolva kb. 35-40%.
2019. febr. 3. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 A kérdező kommentje:

De én nem fosok be a tejtől, az meg, hogy más igen az nem izgat. A kérdés nem ez volt.


Az ilyen hülyeségekkel meg,hogy rovarirtó szereket meg rakéta-üzemanyagot tartalmaz a tej kíméljetek már meg. :D

2019. febr. 3. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!