Ha komoly elhatározásom, hogy sikeres testépítő legyek akkor valóban nem szabad tejet innom? 19/F
"Ezért laktozerzekeny minden 2. ember"
Ez úgy ahogy van hülyeség. Még akkor is sok az 50% ha belevesszük a divatlaktózérzékenyeket...
Európában olyan 5, max 10% a laktózérzékenyek aránya.
Nem érdekel, hogy afrikában meg kínában 80%, nem őket kérdeztem és nem is ott élünk...
#7, miért is? Mivel egy hiteles cikkből kimásoltam az igazságot és nekem van igazam?
Tudom, fáj az igazság, de a tej akkor is csak kismacskáknak való.
#6, ez is hülyeség, hogy "Európában olyan 5, max 10% a laktózérzékenyek aránya."
"Ha az egész világot vesszük alapul, akkor a felnőtt népesség közel 75%-a küzd a tejcukor bontásának problémájával. Az arány erősen változik, és azonos kontinensen a különböző országokban is eltérő lehet."
Hollandiában 1 % – a tejcukorérzékeny
Svédországban 2 % – a laktózintoleráns,
Dániában 5 % – a laktózintoleráns,
Egyesült Királyságban 5-10 % – a tejcukorérzékeny
Németországban 15% , laktózérzékeny
Franciák esetében az
északon élők 17 % körüli, de a
délen élők 35 %-a tejcukorérzékeny
Olaszország területén a rómaiak feljegyezték, hogy tejet gyakorta inkább sajtnak dolgozták fel, így itt változóbb a lakosság laktózintoleranciája.
A sajtok jelentős része természetes módon laktózmentessé válik, így hiába készült tejből, a fogyasztója gyakorlatilag nem vagy csak minimális mértékben fogyaszt laktózt.
közép – olaszoknál 19 %,
dél – olaszoknál 41 %
észak – olaszoknál 52 %
Szicíliaiaknál 70% !!
Spanyol – francia határ két oldalán, a Pireneusok nyugati részén élő, aránylag elszigetelt, kb. 2 milliós népcsoport a
baszk nép, akiknél 0,3%-s a laktózintolerancia, azaz igen- igen alacsony!
de a spanyoloknál ez már 15 %
Portugáliában a felnőtt lakosság kevesebb, mint 35 % – a tejcukorintoleráns
Magyarországon: a lakosság 10-35% lehet laktózintoleráns
Balkán területen lévő országokban átlagosan 55 % lehet a tejcukorérzékenység
A tengeri vidék is érdekes eloszlást mutat:
krétaiak 56 % – a,
ciprusi görögök 66 % – a tejcukorérzékeny
De én nem fosok be a tejtől, az meg, hogy más igen az nem izgat. A kérdés nem ez volt.
Az ilyen hülyeségekkel meg,hogy rovarirtó szereket meg rakéta-üzemanyagot tartalmaz a tej kíméljetek már meg. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!