Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudtok a kreatinhoz hasonló...

Tudtok a kreatinhoz hasonló anyagokat, amelyek segítik az izom erősödésést, nagyságát, tömegét, stb?

Figyelt kérdés
Ugyebár önmagában a fehérje nem elég. Azt is hallottam, hogy a B-vitamin még nagyon jó az izmoknak. meg még ott van a kreatin. Na jó, de még milyen szerek vannak (nem szteroid!), amelyek elősegítik az izmok erősödését, növekedését, és az ételekben nincs meg nagy mennyiségben? Úgy is feltehetném a kérdést, hogy a kreatinon és a fehérjén kívül milyen nem szteroid jellegű táplálékkiegészítőket lehet venni, amiktől könnyebb izmosodni?
2018. dec. 4. 15:43
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok sem mester, sem szakértő. Egy tudatlan utolsó senki vagyok. De azt tudom, hogy ez a tény az izomlázról tudományosan megalapozott. Nem kamu, nem hazugság, nem a "britt tudósok bebizonyították" style, hanem ez tényleg tudományosan bizonyított tény. Tudod, amikor először megtudtam, eléggé mellbevágott, el sem akartam hinni, és rosszul éreztem magam, hiszen bizonyos mértékben megrendült az a nézetem, amit hittem. De a tejsav okozta izomlázban való hitem sem volt tudományos. Azért hittem benne, mert a szüleim meg a tesi tanárom ezt mondta. Hiheted te is, hogy a tejsav okozza az izomlázat, még akkor is, ha előtted bizonyítják be, hogy nem így van. Hiszen lehet, hogy a fősulin is ezt tanítják még (sajnos). De a vallásoknak is ez az alapja, hogy hisznek valamiben, és mivel hozzájuk közelálló emberektől hallották, akiket tapasztaltnak és okosnak tartanak, ezért hisznek mindenféle természetfeletti dologban. Most már látod, hogy miért ilyen nehéz kinevelni a társadalmat bizonyos dolgokból, rossz szokásokból. Ezért változik ilyen nehezen ez az ország (ha egyáltalán változik). Az emberek megrekednek a múltban, és a múltban elhangzottakat tekintik igaznak, félnek az újtól, még akkor is, hogyha valami jobbat hozna számukra. Nem kétséges, hogy 10 év múlva ez a nézet is megdől az izomlázról, de egyelőre a legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy a mikroszkópikus repedések az izomrostokban okozzák az izomlázat. Hogy valakinek miért nincs izomláza soha, azt nem tudni, nyilván nekik is kell sérülnie az izmuknak mikroszkópikusan. Mindent ez a magyarázat sem bizonyít, így kétséges, hogy ez sem a tökéletes igazság az izomlázról, de ez majd a jövő kutatásaiban kiderül.
2018. dec. 7. 15:06
 12/14 anonim ***** válasza:
Tldr
2018. dec. 7. 15:21
 13/14 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy nem akarod elolvasni a válaszom :( (#11)
2018. dec. 7. 18:07
 14/14 anonim ***** válasza:
Max 3 mondatot olvasok el ezen az oldalon. Ha annyiba belefér a lényeg akkor elolvasom szívesen.
2018. dec. 7. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!