Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hol tudok igazi teljes kiőrlés...

Hol tudok igazi teljes kiőrlésű pékárut venni?

Figyelt kérdés
Mostamába vettem észre, hogy a legtöbb amit árulnak, pl. Csak 39% sőt volt olyan ami csak 6% de azért ráirják hogy teljes őrlésű. Jó nagy kamu.
2018. okt. 31. 08:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Veszel olyan lisztet, aldiban van csomó pl, és sütsz magadnak.
2018. okt. 31. 08:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Hol laksz? Lipóti pékség frankó.
2018. okt. 31. 08:43
 3/7 anonim válasza:
Én pontosan az ilyen átverések miatt csinálok szinte mindent magamnak,ahogy a kenyeret is.
2018. okt. 31. 10:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha csinálsz akkor a Nagyi titka barna liszt vagy a Lidl barna liszt a frankó. Én száraz élesztővel szoktam, attól mindig jól megkel. Gagyi liszteket ne vegyél!
2018. okt. 31. 10:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Pedig mintha ma már komolyabb szabályozások lennének... No mindegy. Szerintem hálás dolog kenyeret sütni és nagyon könnyű és gyors is, nekem az működik, igaz, évekig elvolt a család kenyér nélkül, úgyhogy ha nem akarunk, nincs és kész. A főtt rizs is jó szinte mindenhez.

A 39% annyira nem is rossz, boltitól legalábbis, bár lehetne nagyobb választék, de az emberek zöme a fehér habkenyereket szereti (legalábbis gondolom, a tipikus kenyér olyan), a tk pedig jellegzetes ízű, rostosabb, tömörebb, teljesen más. Még nekünk is sok év kellett, míg eljutottunk a szinte teljesen tk kenyérhez, de most is kell bele fehér (plusz némi olajos mag).

Ha magad sütsz, igen nagy szabadságod van az összetételben, persze ha találsz valami megfelelő boltit, az is jó lehet. De kár csodálkozni, hogy a pékségek miket csinálnak e téren, az élelmiszeripar már csak ilyen, meglovagolnak hullámokat, s trendi és egészségesnek mondott "tk" kenyeret árulnak, de összetételben nagyon fehéret, hogy a fehérhez szokott embereknek is tessen.

2018. okt. 31. 11:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha már a lisztekről van szó, mi régen tk tönkölyt vettünk, de most már inkább csak sima olcsó tk lisztet, mert az több helyen kapható s amúgysem kenyéren élünk (s búzaliszt, búzaliszt, nem hiszünk benne, hogy sokat számítana a dolog).

Hozzá egy kis fehér tönköly s ugye a szezám s mindig friss élesztő. Nekem mindig megkel, sokszor 20 perc alatt (teljesen tk-nál nehézkesebb) és teljesen szuper lesz az eredmény. Én még rossz lisztet nem láttam.

Persze mindenki máshogy csinálja és máshogyan érez. Én számos macerát kihagyok a kenyérkészítésből, mivel nekem jó így is.

2018. okt. 31. 11:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Versenyzel? Ha nem akkor sz.ard le hogy milyen kiörlésű pékárut veszel, mert úgysem ez számít
2018. okt. 31. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!