Hol tudok igazi teljes kiőrlésű pékárut venni?
Pedig mintha ma már komolyabb szabályozások lennének... No mindegy. Szerintem hálás dolog kenyeret sütni és nagyon könnyű és gyors is, nekem az működik, igaz, évekig elvolt a család kenyér nélkül, úgyhogy ha nem akarunk, nincs és kész. A főtt rizs is jó szinte mindenhez.
A 39% annyira nem is rossz, boltitól legalábbis, bár lehetne nagyobb választék, de az emberek zöme a fehér habkenyereket szereti (legalábbis gondolom, a tipikus kenyér olyan), a tk pedig jellegzetes ízű, rostosabb, tömörebb, teljesen más. Még nekünk is sok év kellett, míg eljutottunk a szinte teljesen tk kenyérhez, de most is kell bele fehér (plusz némi olajos mag).
Ha magad sütsz, igen nagy szabadságod van az összetételben, persze ha találsz valami megfelelő boltit, az is jó lehet. De kár csodálkozni, hogy a pékségek miket csinálnak e téren, az élelmiszeripar már csak ilyen, meglovagolnak hullámokat, s trendi és egészségesnek mondott "tk" kenyeret árulnak, de összetételben nagyon fehéret, hogy a fehérhez szokott embereknek is tessen.
Ha már a lisztekről van szó, mi régen tk tönkölyt vettünk, de most már inkább csak sima olcsó tk lisztet, mert az több helyen kapható s amúgysem kenyéren élünk (s búzaliszt, búzaliszt, nem hiszünk benne, hogy sokat számítana a dolog).
Hozzá egy kis fehér tönköly s ugye a szezám s mindig friss élesztő. Nekem mindig megkel, sokszor 20 perc alatt (teljesen tk-nál nehézkesebb) és teljesen szuper lesz az eredmény. Én még rossz lisztet nem láttam.
Persze mindenki máshogy csinálja és máshogyan érez. Én számos macerát kihagyok a kenyérkészítésből, mivel nekem jó így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!