Összeállítottam magamnak egy tömegnövelő étrendet (18év,60kg,176cm) és igazából két kérdésem lenne,az egyik,hogy az baj ha több fehérjét viszek be,mint amennyit elvileg kellene? Mármint azt olvastam,hogy a testsúlyunk kétszeresét kellene bevinni,de az én étrendemben úgy jött ki,hogy 190g egész napra a 120 helyett,ez mennyire baj? A másik pedig,hogy a 300g szénhidrát kijöjjön estére,beraktam utolsó étkezésnek a cottage cheese és a lenmag olaj mellé egy teljes kiörlésű kenyeret,ezt inkább egyem meg egy másik étkezésnél vagy maradhat itt? Köszi a válaszokat!
Nem lehet ezt így megmondani, fokozatosan növeld a mennyiségeket, ki kell tapasztalnod.
190g soknak tűnik fehérjéből, az igaz.
Az meg baromság, hogy a kazein miatt a cottage cheese legjobb este, napra számoljuk a kalóriát, és nem számít, hogy x tápanyagot melyik ételből eszed.
Ha úgy adódna, hogy napi egy étkezésnél egyszerre bezabálnád az egésznapos kalóriaigényt, akkor sem förténne f se.
2017. dec. 23. 17:35
2/7 anonim válasza:
Felesleges ennyi fehérje.
2017. dec. 23. 17:52
3/7 A kérdező kommentje:
Viszont nemtudom hogyan csökkentsem a fehérje bevitelt,kevesebb csirkét egyek? És az esti teljes kiörlésű kenyér nem fog zsirosítani vagy valami? Kezdő vagyok bocsi ,ha hülye a kérdés.
2017. dec. 23. 17:56
4/7 anonim válasza:
Zsírosítani csak a kalóriatöbblet tud, az is mindegy, hogy mikor eszel, nincsenek zsírosító ételek sem, csak mennyiségek, aki mást mond, az a feminahu-n tájékozódott, ignorálandó pont
A kevesebb csirke fogyasztása jó ötlet.
2017. dec. 23. 18:08
5/7 A kérdező kommentje:
Olvasgattam már igazából rengeteget ezzel kapcsolatban,de szerintetek ezekkel a paraméterekkel 2400kalóriával nőni fogok ? Mármint természetesen 3-4x edzek egy héten 1,5-2 órákat. És még annyi ,hogy ha csökkentem a csirkét,akkor a kalória sem lesz meg,szóval akkor meg azon kellene valahogy változtatni nem?
2017. dec. 23. 18:33
6/7 anonim válasza:
A helyedben 2700kcal-ról kezdenék, majd ha lassul a fejlődés, hetente növelném 100kcal-al.
A kalóriaigényt egészítsd ki mással, pl zabbal, vagy ha nagyon nem fér beléd a kaja, akkor valami növényi eredetű finomítatlan zsírral, a zsírok térfogatra kisebbek, a kalóriatartalmuk viszont több mint 2x annyi, mint a többi makrónak.
ezt nem rég állítottam össze,mi a véleményetek? tudom,még mindig sok a fehérje,de nem tudom mit csináljak.. ennyi szénhidrát és zsír nem sok szerintetek? és az,hogy alvás elött telepumpálom magam zsírokkal,nem fog elzsírosítani?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!