Akik nem szeretnek plusz munkát befektetni, azok mondják, hogy nem kell napi 5-6-szor enni, nem kell fehérjét inni edzés után, nem kell 8 órát aludni, stb?
Én ugyan ténylegesen lusta vagyok és a könnyebb utakat keresem, de teljesen igaz, hogy nem kell sokszor enni (én csak elhíznék tőle és/vagy éheznék egész nap, nem vagyok az a típus, aki piciket tud enni, van ilyen), nem kell fehérjét inni edzés után (sosem fogok fehérjeporozni, mert anélkül is inkább sok a fehérje, mint kevés. az pedig nem fontos, mikor visszük be és hány darabban, én fizikai aktivitás után éhes vagyok, így akkor eszem, de lehet máshogyan is).
Azt hiszem, a legtöbbünknek kell napi 7-8 óra alvás, néha akár több is, de van, akinek kevesebb is elég. Az egyéni alvásigénnyel nem jó játszani, a pihenés roppant fontos s ennek része a megfelelő idejű és minőségű alvás.
Ennek semmi köze a lustasághoz. Én nem szeretek lábazni és nem is érdekel egyelőre, de ha még nem is teszem, akkor is azt hangoztatom, hogy kell, hiszen kell. Nem kell megideologizálnom a hibáimat, úgysem felejtem el őket.
"normális ember tudja hogy ez így van nem kell elhinni a sok baromságot"
A nagy baj, hogy manapság egyre inkább kezd kisebbségben lenni a normális ember. Az egész világ ki van fordulva, mindenki meg van hülyülve...
Nem a lusták mondanak ilyet, hanem azok, akiknek sakkozniuk kell az idejükkel, mi fér bele egy napba a munka, az ügyintézés, esetleg másodállás, család, gyerek, háztartás... stb. mellett.
Ja, és van olyan munka, ahol alig jutsz el enni, nemhogy még napi 5-6x étkezz. És ha van egy idióta szomszédod, akkor előfordulhat, hogy búcsút mondhatsz az alvásnak. Tudod, mikor alszom 8 órát? Hétvégén, de ha sok a teendőm, még akkor sem, hétköznap 6-7 óra fér bele. Főállás, másodállás, közlekedés, sport, és van, amikor főzni sincs már energiám, csak veszek valamit egy kifőzdében a munkahelyemhez közel. Anyám pedagógus, szünetekben folyosón meg udvaron kell ügyelni, alig jut el ebédelni, pedig ő 2-es típusú cukros, és emiatt is figyelnie kell, egész nap lépcsőzik a tanári és az emeleten lévő tanterme között, és ez csak az az idő, amit bent tölt.
A rendszeres étkezés leváltható ritkábbra. De vannak előnyei. Például a vércukrod. Vagy az,hogy így kényelmesebb ötven tonna rizst belapatolni, mint egyszerre.
Az alvás meg... egyéni kérdés...de a lehetőségeidhez képest eleget kell aludnod. A sport a test igénye a hasznosításra. A kaja az üzemanyag. Az alvás a hasznosítás ideje. Bezárul a kör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!