Ennyi edzés sok, vagy elég? Ha sok, akkor ti hogy csinálnátok a helyemben?
Úgy gondoltam, hogy heti 4 edzés lenne. 3x teljes testes, 1x pedig saját testsúlyos edzés.
A teljes testes edzésnél rendesen, nagy súllyal csinálok mindent, minden izomcsoportra van egy gyakorlat 3-4 sorozattal. Kivéve hasra, mert arra egy komplett hasedzésem van, amit minden másnap csinálok.
A saját testsúlyos edzést azért akarom beiktatni, mivel érdekel az ilyen "mutatványok" és szeretném őket megtanulni.
Ilyenekre gondoltam, hogy ezeket csinálnám: planche, muscle up, dragon flag, kézenállás, front lever, zászló, stbb..
Azért nem akarom a teljes testes edzésbe beiktatni a saját testsúlyos gyakorlatokat, mert már így is elég sok gyakorlatot csinálok és most is 1,5 - 2 óra alatt van meg az edzés.
Ha még beiktatnám ezeket, akkor még tovább tartana. Ezért gondoltam, hogy szentelek neki egy külön napot.
Ez így sok lenne, ha a 3 teljes testes edzés mellé még beiktatnék egy ilyen saját testsúlyost is?
Köszi előre a válaszokat.
A 1.5-2 óra soknak hangzik. Nem kell millió izoláló biszbasz gyakorlat. A nagy alapgyakorlatokat toljad keményen.
Emellett bele fér a tornászkodás is, nem olyan nagy terhelés az...
Nem csinálok millió izolálást. Csak a lényeges gyakorlatokat csinálom, de így is 1,5 -2 óra egy edzés.
Ez a terv:
Guggolás 5x5
Felhúzás 1x5
Fekvenyomás 4x5
Evezés 4x5
Mellről nyomás 4x5
Vállvonogatás 3x8
Bicepsz 3x8
Tricepsz 3x8
Vádli 4x8
Az alap bemelegítés kb. fél óra, plusz minden gyakorlat előtt csinálok pár bemelegítő sorozatot is, tehát majdnem 1 óra csak a bemelegítés. Akkor edzés végén van nyújtás, ott 1-1 nyújtó gyakorlatot kitartok 1 percig és a makacsabb, merevebb izmokra többet is csinálok, tehát a nyújtás is kb. fél óra.
Az edzésnél meg olyan 3 perc a pihenődők átlaga. Egy edzésen csinálok 31 sorozatot, az 1 és fél óra pihenő.
És még én mondtam keveset akkor a 1,5 - 2 órával, mert ez 3 is van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!