Izomépítésnél milyen összetételben ajánlott a fehérjének lennie %-ban a többi tápanyahoz képest (zsír, szénhidrát)?
Azon kívül, hogy testúlytömeg és ahhoz képest 1,6x.
20% elég? vagy 30% a minimum? (Csak mert egy 30%-ös fehérjetartalmú étrendet talán még életem sose sikerült összehozni, a szénhidrát meg a zsír könnyen eluralkodik az arányon..)
Ez nem így működik. Van, akinek 10% sem kell, mert hatalmas a kalóriaigénye, márpedig a fehérjeigény nem ugrik fel a többszörösére csak azért, mert valaki jóval aktívabb lesz.
Grammokban adható meg az igény, nem százalékban.
30% kb. mindenkinek betegen sok fehérje, esetleg egy sportos ember kemény szálkásításban, ezerpárszáz kcalban tudja összehozni egészségesen.
Vagy koksszal, de az nem természetes eset.
Én könnyen össze tudnám hozni a 30%-ot, csak nem teszem, mert nem terhelem feleslegesen a szervezetemet.
köszi a válaszokat, nem gondoltam, hogy ennyire sok szénhidrátot is ,,nyugodtan'' bevihetek. Egyébként kb 15-18% között tudom tartani a fehérjét, mivel a szénhidrát magas aránya elnyomja. (de ha nem számít akkor nem nézem) egyébként a kalóriabázis applikáción keresztül nézem, tehát nem muszáj számológéppel a %-ot ha valaki mégis nézni) és egyébként igen, jó lenne olyan 6-8 kg pluszban. Mivel most csak 83 vagyok (és sajna már fél éve, pedig edzek folyamatosan)
Egyébként az első válaszolót nem teljesne értem, miért tartod ennyire elképesztően alacsonyan a zsírt? (10%)
Elvildg 1,62g / zsirmentes testsulykilogramm kell az izom epiteshez.
Egyel 1.7 - 2 kozott akkor biztosan megvan
H ez nalad %ban mit jelent nem tudom, fugg a kaloria igenyedtol
A zsírral egyébként mi a baj? hogy az első válaszoló csak 10%-ot visz be.
Én visszanéztem pár napomat, 1 hete úgy eszek, hogy a zsír 30% körül mozog. 30-35% között.
Zsírral nincs semmi baj. Előzőleg leírtam .
De azért nem mindegy hogy milyen zsírból tevődik össze a bevitt mennyiség.(Telített vagy telítetlen)
Nekem olyan 40-50 gramm egy nap a bevitelem, és javarészt telítettből áll.( telítettlen csak a túróból származik ha nincs zsírszegény itthon)
Én diétázom jelenleg,de a te esetedben mehet az 1g* tskg mennyiseg. Probald azt bevinni minél több telítetlen zsírból (lenmagolaj,mogyoró,dió,lenmag,stb.)
Mondjuk fele fele arány tömegelésnél nem rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!