Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit gondoltok erről a kezdő...

Mit gondoltok erről a kezdő osztatlan edzésről?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Régebben (pár éve) jártam rendesen kondizni, most kezdem újra. Sajnos időm nincs eljárni edzőterembe (suli + munka), ezért vettem súlyzókat és egy húzódzkodó rudat.

Kajával "jól bánok", magamra főzök, csirke+rizs, durumbúzából készült tészta, zabpehely/zabkása, tojás, tonhalas saláta, túró ilyeneket eszek. Viszont nem tudom magam teli zabálni, hamar jól lakom

A következőket csinálom heti 3x-or:

Bemelegítés

Bicepszhajlítás kifordítva (kézisúlyzóval) 8kg

Bicepszhajlítás rúddal 15,5 kg

Váll előre emelés 7 kg

Váll oldalra emelés 8 kg

Döntött törzsű evezés 16 kg

Húzódzkodás 4x6-7

Tárogatás földön 6 kg

Fekvőtámasz 4x10-12

Hasprés 3x40

A mellizomra nem igazán találtam jó gyakorlatot, amit otthon is tudnék csinálni (fekpadom nincsen).

Tricepszre se találtam igazán hatékony gyakorlatot, csak a szúk karhajlítást.

Szerintetek milyen? Kérlek produktívan kritizáljatok :D

22/F 68 kg

2018. szept. 11. 20:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Lábra milyen gyakorlatokat csinálsz?
2018. szept. 11. 20:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Lúdtalpas vagyok, amitől extra terhelést kap a lábam és a vádlim úgy néz ki mintha csak arra gyúrnék :D ezért ez nem első prioritás
2018. szept. 11. 20:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Jó de a combod biztos nem fejlődik a lúdtalp miatt.

Muszáj mindenre edzeni, a lúdtalpat meg betéttel és gyógytornával helyre lehet hozni.

Nagyon bután fogsz kinézni ha a felsőtested fejlődik a lábad meg pálcika.

Ha azt mondanám mindenre edzek csak bicepszre nem akkor hülyének néznél. Miért épp a láb amit mindenki hanyagol?

R.

2018. szept. 11. 20:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Tricepszre is bőven jól lehet dolgozni kézisúlyzókkal.
2018. szept. 12. 00:06
 5/7 anonim ***** válasza:
52%

Komolyan mindenkinek van valami kamu hülye kifogása, hogy miért nem edzi a lábát.

Az ész megáll, bicepszre persze kétféle gyakorlat is van ...

2018. szept. 13. 15:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát, ettől ne várj csodát, ez arra jó, hogy adj egy kis impulzust az izmaidnak, de semmi látványos fejlődésre ne számíts. Bár azt nem írtad, mi a célod, de gondolom, nem ezt a tingli-tanglit akarod hosszú távon csinálni, maximuk két hónapig, átmozgatásként, és előbb utóbb el akarsz kezdeni tömegelni, de ahhoz már nem fogod tudni megkerülni a termet, hacsak nem vagy milliárdos, hogy otthonrqa bevásárolj mindenből, amire szükséged lesz :) A lábedzés kihagyására meg az a lúdtalp eléggé röhejes kifogás, de jót mulattunk rajta. sok fajta kifogást hallottam (pl elég erős a lábam a bringázás, rollerezés / kickbike-ozás, kick-box , Power by Zumba, stb miatt), de ez a lúdtalp mindent ver :) Nekem genetikámnál, és egyéb edzésformáim miatt elég brutál nem csak a vádlim, de a combom is, de még így sem hagyom ki a lábnapot, heti egyszer megedzem, az igaz, hogy kábé két-háromszor akkora súlyokkal, mint általában a felsőtestileg hozzám hasonló szinten tartó emberek.
2018. szept. 13. 16:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Ilyen kis súlyokkal semmit sem fogsz fejlodni.Ez meg hülyeség,hogy milliardosnak kell lenni egy otthoni terem berendezesehez...150-160bol osszehoztam erokeretet,padot,szerelheto egykezeseket, kétkezes rudat,tolodzkodot,huzodzkodot meg kb 200 kilo tarcsat.Ezzel mar szerintem lehet nyomni normális edzeseket szoval nem megkerülhetetlen a terem.
2018. szept. 13. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!