Szálkásítás közben lehet izmosodni?
Már egy ideje szálkásítok és sikerült leadnom már 10+ kg-ot. Viszont van rajtam még egy kis felesleg, kb. 4-5kg, ami főleg a hasamon van.
Mivel ez nagyon zavar, főleg mikor ülök, ezért le szeretném adni ezt a pár kilót.
Ezzel csak az a problémám, hogy nem vagyok valami izmos. Edzek már egy ideje, de szálkásítás alatt nem nagyon erőltettem az egészet, ezért csak minimális izom van rajtam, viszont annál több kéne nekem.
Ha kis kalória deficitben újból belekezdenék az edzésbe, akkor jöhetne fel rám izom amíg ezt a kis zsírt leadom?
Köszi előre a válaszokat.
Én ezt találtam róla:
[link] (ez egy hiteles tanulmány, 40 emberen végezték)
Vagy vannak videók:
https://www.youtube.com/watch?v=wkBtHOBmpb0
https://www.youtube.com/watch?v=e-5pFUP9RPI
Ők is tanulmánny(okkal) támasztják alá és magyarázzák, de még van sok más hasonló jó videó erről.
Én ezért gondoltam, hogy lehet.
De miért nem lehet, megtudnád indokolni?
Nyilván olyan címet adnak a cikknek, hogy azt keltse az emberekben hogy hú ezt el kell olvasnom, és rákattintok.Nem beszélnek maguk ellen. Csak jól kell értelmezned. És itt is a legfontosabb részlet a szövegből, azon belül is az utolsó mondat :
"Igenis lehet zsírt veszíteni és izmot növelni egyszerre, csak nem azonnal. Szögezzünk le valamit: aki a sportos életmódot választja, vagyis eldönti, hogy fogyni, izmosodni szeretne, vagy csak egészségesebben akar élni, annak nem az azonnali eredmény elérése legyen a célkitűzés, hanem a hosszútávra szóló életmódváltásra való berendezkedés. Ha azonnali eredményeket szeretnél, sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak: naturálban ezt nem lehet elérni."
Szóval igen, naturálon ez nem lehetséges. Nagyon nagyon az elején amikor elkezdesz jól kajálni és edzeni akkor max, de ez is kb 1-2 hónapig.
De ez is bent van a szövegben:
Zsírvesztéshez ugyan tényleg több kalóriát kell elégetni, mint bevinni (bár ez önmagában édeskevés a fogyáshoz), de izomépítéshez nem kell kalóriatöbbletet kialakítani. Felesleges kalóriákat számolgatni. Itt a nitrogén a kulcs.
Izomépítéshez pozitív nitrogén egyensúlyt kell fenntartanunk, tehát elegendő mennyiségű fehérjét kell fogyasztanunk ahhoz, hogy kialakuljon a fehérjeszintézis. Egyedül a fehérjében van nitrogén, szénhidrátban és zsírban nincs. Ha több nitrogént égetünk el – vagyis a mérleg nyelve negatív –, mint amennyit bevittünk, akkor katabolikus (izomlebontó) állapotba kerülünk. Ha a mérleg nyelve vízszintes, akkor nincs sem izomlebontás, sem izomépülés.
Ennél a mondatnál viszont:
A túledzést azért kell kerülni, mert az edzés során az izomszöveteket leromboljuk, és ezáltal nitrogént veszítünk. Ha az edzéseid egy óránál tovább tartanak, akkor szinte biztos, hogy túledzed magad.
Ez elég nagy hülyeségnek hangzik. 1 óránál tovább edzek, akkor túledzem magam. Itt jön a kérdés, aki ilyeneket irkál, annak hogy lehetne hinni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!