Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi értelme van a rudat súlyok...

Mi értelme van a rudat súlyok nélkül emelgetni?

Figyelt kérdés
Kezdőknél szoktam látni a teremben, hogy súly nélkül emelgetik a rudat. Ennek így mi értelme van, ennyi erővel csinálhatnák súly nélkül is, jól mondom?

2018. aug. 11. 11:31
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat, azt akartam írni, hogy RÚD NÉLKÜL IS!
2018. aug. 11. 11:31
 2/5 anonim ***** válasza:
55%
A rúdnak is van súlya. Én a rudat se bírom fölemelni :-/
2018. aug. 11. 11:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Én sok 90-100kg-s férfit szoktam látni, üres rúddal bicózni a guggolós rack-ban, nyögdécselve, hogy még rosszabb legyen a helyzet. :D

Aztán vannak azok, akik üres rúddal guggolnak/felhúznak. Ez egyes esetekben érthető, ha pl valaki nagyon kezdő, és a helyes gyakorlatot próbálja elsajátítani.

De azért azt is meg kell említeni, hogy egy 45-50kg-s nőnek a 20kg-s rúd emelgetése is kihívás tud lenni. Főleg hogy a nők karja általánosságban nagyon gyenge. A guggolás még megyeget, de karra kb semmi nem jön fel nekik.

2018. aug. 11. 11:47
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Több lehetőség van:

-ennyit bírnak el ,nem többet.

-gyakorolják a helyes végrehajtást ,mozdulatsort

-elbírnának többet is ,de nem akarnak túl izmosak lenni(ez szinte kizárólag a nők elmélete)

-szálkásítanak,mert valahol azt hallották, sok ismétlés kis súly hozza ezt ki

2018. aug. 11. 13:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Tudom hogy van súlya, de én most olyanokról beszélek, akik egy éve már biztosan edzenek ott és semmi. Nem tudom elhinni, hogy ennyi idő alatt nem jön fel rájuk annyi izom, hogy elbírják a súlyokat is.
2018. aug. 11. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!