2 felé vagy 3 felé osztott edzésterv lenne az ideális?
Szeretnék erős és izmos is lenni, viszont ahhoz kéne egy edzésterv is.
Kezdő vagyok, viszont nem most kezdtem. Nincs rajtam sok izom és erős sem vagyok.
Eddig 5x5-ös terveket csináltam és most itt tartok erőben:
Guggolás: 95kg
Fekvenyomás: 70kg
Felhúzás: 120kg
Mellről nyomás 45kg
Evezés 65kg
Ezek 5 ismétlések. Láthatjátok, nem vagyok valami erős a 80kg-os testsúlyomhoz.
Ezeket a súlyokat már több mint egy éve nem léptem át, sőt volt amikor ennél erősebb is voltam.
Olvastam, meg videóban is mondták, hogy ha elakadunk, akkor próbáljunk meg izmot növelni, azaz növeljük a volument.
Viszont megfogalmazódott bennem az a kérdés, hogy ha ilyen gyenge, kezdő vagyok akkor nem fejlődnék-e tovább az 5x5-ös tervekkel.
Én erre a 2 opcióra gondoltam:
1. egy 2 felé bontott 5x5 terv ---> Icf 5x5
2. egy 3 felé bontott terv, magasabb volummennel, kicsit több gyakorlattal ---> Push-Pull-Leg
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás, esetleg tudtok 3. opciót?
#1, köszi megnéztem a tervet. Viszont ez miért lenne jobb mint pl. az ICF?
#2, neked is köszi. A 3 felé bontottat már rég elkezdtem volna, csak az fog vissza, hogy ritkán vannak a gyakorlatok.
Ezt úgy értem, hogy míg az ICF-ben pl. heti 3 guggolás van, itt a 3 felé bontottba csak heti 1-2.
És én úgy gondolom, hogy ha valamit többször csinálok, gyakrabban, akkor jobb leszek benne, tehát könnyebben tudom növelni a súlyt, erősebb leszek és nagyobb súlyokat tudok majd alkalmazni, főleg az alapgyakorlatoknál.
Erről mit gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!