Szerintetek naturálon előnyösebb kétszer, akár háromszor edzeni egy izmot egy héten, mint egyszer?
Nem tudom hogy még aktuális-e a kérdés.
De csak annyit akarok mondani, hogy hülyeség nézegetni ezt a fehérjeszintézist, mivel osztott edzésnél sem egyszer van megedzve az izom. Pl. Megedzed a bicepszed, de lehet hogy 2 nap múlva megint kap, mert akkor meg hátra edzel.
Szerintünk nem előnyösebb, max. a kisebb izomcsoportokat. DE olvastunk itt többféle hozzászólást, ki így, ki úgy "fejlődik"... Ezt a fejlődik szót azért tettem idézőjelbe, mert sajnos sem itt a hozzászólásoknál, sem máshol nincsenek konkrétumok. Mit jelent az a fejlődés? Valakinek pl. 30cm- ről 32.re nőtt a bicepsze? 10kg-ot fejlődött fekvenyomásban? 60kg-ról 62-re nőtt a súlya? 5 fekvőtámasz helyett 10et tud csinálni? Vagy már 45cm fölött van "karban"? 140kg-al szériázik fekve? 75cm a combátmérője? 200kg-al guggol? Persze a fejlődést 1000más dologban is lehet mérni, de mint látjátok, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fejlődésről beszélünk! Ismerősöm mondta egyszer: "minden este megcsinálok 10 fekvőtámaszt, bármilyen kondis edzésnél jobb, nagyot fejlődött már a mellizmom tőle" Ő ekkor olyan 56kg-os volt. Igen EZ IS FEJLŐDÉS, de a kérdés írója lehet nem épp ilyen fejlődésre, illetve nem pillanatnyi fejlődésre gondolt. Sokkal hitelesebb válaszokat lehetne adni egy ilyen kérdésre, ha akár előtte/utána képekkel, vagy egyéni csúcsokkal teljesítményekkel, esetleg testsúllyal mindenki bizonyítaná is az állítását, azaz azt, hogy ő miért az adott módszert használja... Ekkor a kérdező kiválaszthatná, hogy "aha igen, én is így szeretnék fejlődni, akkor kipróbálom én is azt a módszert amit az ezt az eredményeket elérő srác ajánlott"...
Mi a válaszunkat, azaz azt, hogy a nagyobb izomcsoportokat egyszer, a kisebbeket max kétszer javasoljuk edzeni hetente, a 17 éves LifeTime Natural edzésmúltunk alapján ajánljuk. Én /Krisz/ 58kg-os testsúllyal kezdtem el edzeni 17 évesen a 186cm magasságommal. A mai napig úgy edzek, hogy a nagy izomcsoportokat egyszer, a kisebbeket max. kétszer /de van, hogy egyszer edzem/. Legjobb bodys formám az volt, mikor 105kg-ra tömegeltem, majd kitaláltam, hogy nyomok egy diétát életemben először. Lementem 84kg-ra, 6%körüli testzsírral. Ekkor a karom 42cm volt, derék 78, comb 72 körül, és 245kg-ot húztam fel, 200kg-al guggoltam stb. A 17 éves edzésmúltam alatt egyszer edzettem 3 szor egy izmot a héten, az első fél évben. Ez a mellizom volt... Úgy túledzettem magam, hogy az akkori 60kg-os széria fekve visszaesett annyira, hogy 40kg-ot sem tudtam kinyomni... Akkoriban még nem volt elterjedve így az internet, nálunk is csak az iskolában volt... Nem tudtam mitől gyengülök és "megyek össze", de aztán rájöttem, hogy biztos a sok edzés... visszább vettem kicsit, hetente 1 szer edzettem a mellizmot, és a többi izmot is. Így pl. a túledzett 40kg ot alig nyomó állapotból pár év alatt az lett, hogy már 75kg-os testsúllyal 145kg-ot nyomtam fekve... Naturálon sokkal több idő kell az izmok regenerálódásának, főként haladóbb szinteken, mert itt már sokkal minőségibb és tudatosabb az edzés. Szóval heti 3 szor "bodysan" ne edzd meg egyik izmodat sem. Az erőemelők szoktak könnyű/nehéz nap bontásban néha hetente 3 szor nyomni, húzni guggolni, de az más sportág. Alacsony ismétlés szám, sok pihenő stb. Úgy lehet, "bodysan" nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!