Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek naturálon előnyöse...

Szerintetek naturálon előnyösebb kétszer, akár háromszor edzeni egy izmot egy héten, mint egyszer?

Figyelt kérdés

2018. júl. 29. 17:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%
Én nekem se jön be a teljes test, inkább a push pull leg heti 2x de attól a teljes testől is jól lehet fejlődni. Nemtudom hányan emlékesztek cortezre, neki nagyon jó fizikuma volt és teljes testet nyomott. Koslayer lehet neked, koxosnak nem olyan jó a teljes test edzés, de ez nem azt jelenti hogy másnak nem jó :D
2018. júl. 29. 23:50
 12/26 anonim ***** válasza:
23%

Igen, tapasztalat. Soha nem edzettem teljes testet, viszont tobb szaz embert edzettem mar, es rajtuk kiserleteztem. Egyertelmuen az osztottal edzok hosszu tavon jobban fejlodtek.

A legtobben osztottrol atvaltanak teljes testre es elkezdik tolni, hogy fuuu de jol fejlodnek. Persze, mert teljesen uj ingert kap az izomzat, amit elotte nem. Egy ido utan megszokja, es belassul a fejlodes, ami igy az osztottnal alacsonyabb lesz.

Hiaba edzel heti 3x bicepszet, valoszinuleg 1 gyakorlatot csinalsz ra. Az az egy gyakorlat lenyegesen kevesebb mikroserulest okoz, raadasul a 2.edzesen mar szinte teljesen kipihent allapotban leszel, igy ismet keves lesz a mikroserules. Egy osztott edzesben torteno bicepszezesnel, az 1.gyakorlat utan mar egy faradt izmot edzel. A masik hiba, hogy azt hiszik teljes testnel, hogy par het alatt milyen sokat erosodtek. Ez is baromsag, csak kipihent az izom, mivel nem edzik meg rendesen, igy nyilvan tobbet bir edzesen.

2018. júl. 30. 06:09
 13/26 anonim ***** válasza:
50%
Koslayer. Ebbol latszik hogy meg nem probaltad. Aki koxol annak nem jon be. De naturalon eleg jol hozza az erot. Egy 6 hetes periodus vegere olyan izomlazam van mindehol hogy orulok hogy fel tudok kelni masnap. Ez kicsit messze van attol hogy azert jon az ero mert kipihent az izom. En nem fogok ezen veled vitazni, de ugy nyilatkozz dolgokrol ha mar sajat magadon kiprobaltad. En sem irogatok a koxokrol. Elmeletben sokat olvastam rola de meg sohasem hasznaltam...
2018. júl. 30. 12:06
 14/26 BlodDrunk ***** válasza:
79%

Egyszerű,fehérjeszintézis időtartama kűlső kemikáliák nélkül 24-36óra átlagosan,ezután szar se történik naturálba,szóval max 48 óra után az izom fejlődése megáll,lényegtelen hogy te 12 sorozatot nyomtál le vagy 3at,itt jön a regenerálódás képessége,3sorozatból tudsz teljesen regenerálódni,de 12sorozatból biztos nem,mivel nem tud a szervezet beépíteni annyi fehérjét naturálban mint amire szükség lenne a teljes regenerációra,így kb ugyanott vagy fejlődés mértékében mintha 3sorozatot nyomtál de még nincs kipihenve az izom a hatalmas túlterheléstől így mégx1 biztos nem tudod megedzeni olyan mértékben.

Szóval a kevesebb,többször jobb.

Aki koxol nem érdemes belekeverni,ott olyan mértékben fokozódik a fehérjeszintézis mértéke-ideje,regenerálódás ideje,hogy hiába akármit mit mond akárki edzés nélkül is egyben tart a cucc,hónapokig,lehet még fejlődsz is..)

Aki meg mást mond az nem őszinte magához se,hagyd el az edzést told cuccot,legközelebb meg told az edzést és hagyd el cuccot.

Ég és föld lesz a végeredmény.

2018. júl. 30. 15:06
 15/26 anonim ***** válasza:
47%

#13 Tudsz olvasni? 1.sorban irtam, hogy soha nem probaltam. Utana pedig, hogy edzetteken (gyengebbek kedveert naturalokon) probaltam, es 100bol legalabb 95 ember osztottal jelentosen jobban fejlodott. Attol, hogy valaki nem tud edzeni, es szar az edzesterve osztottnal, arrol nem en tehetek. :) Azt pedig elotte irtam hozzaszolasban, hogy a masik lehetseges kimenetele a tuledzes, amit magad tamasztottal ala a 6 hetes dolgoddal. Tehat igazam volt, csak nem veszed eszre.

Nem veletlen, hogy az osszes szemelyi edzo 90%-ban osztott edzestervet allit ossze nem total kezdo full natural emberek szamara. A broscience amit itt toltok nehogy mar felulirjon egy (szar okj-s, de akkor is) iskolat.

#14 Ekkora baromsagot nem tudom honnan szedtel, hogy a feherjeszintezis csak annyi ideig mukodik. 36 ora utan ter vissza az alaphelyzetbe, nem leall. Fogalomzavarban vagy. Minel kemenyebb egy edzes, az mTOR annal jobban noveli a feherjeszintezis merteket, tehat a 12 sorozat sokkal tobbet er, mint a 3. A kevesebb tobb, de itt a 12 a keves, a 3 pedig a TUL keves. Logikus lenne a feltevesed, hogy ezert a 2-3 naponta teljes testes edzes jobb, csak a teljes testes edzes az adott izomban kozel sem fejt ki ekkora mTOR valaszt, tehat nem lesz 36-48 oran keresztul jelentosen emelkedett feherjeszintezised, hanem csak kevesebb ideig. Ennyi erovel minden oraban csinalj 1 sorozatot minden izomra, igy allandoan nohetsz es kicsattansz a feherjeszintezistol. Azt sem celszeru elfelejteni, hogy a feherjeszintezis altal csak a mikroseruleseket javitja ki a szervezet, uj izomsejtek nem lesznek. Mivel a teljes testes edzesnel lenyegesen kevesebbek a mikroserulesek is, igy a potencial is alacsonyabb a novekedesre.

2018. júl. 30. 17:17
 16/26 BlodDrunk ***** válasza:
73%

mTor egy jelátvivő fehérje.

Tehát totál lényegtelen mennyi jel érkezik,az a kérdés mennyi jelre érkezik válasz.

Ha nincs fehérje,hiába edzed magad szét,nincs fehérjeszintézis,hiába van meg a jel.

Ugyan ez igaz a szükséges hormonokra.

Annyi jelre fog válasz érkezni,amennyire a genetikád képes választ adni,ergo milyen a hormontermelésed,kajálásod,pihenés,stb.

Fehérjeszintézis meg igen ahogy te is írod 36óráig tart,kérlek magyarázd meg utána mitől fejlődne az izom...

2018. júl. 30. 20:56
 17/26 Szergej55 ***** válasza:
81%

A szteroidban bővelkedő bádisok osztottan is többször meg tudnak edzeni egy izomcsoportot, de ezt a hétköznapokban átvinni kicsit olyan, mint hétvégi bicajosokkal tekertetnénk le Tour de France felkészülési versenytávokat, teljesen értelmetlen lenne. Akinek a hormonszintje a több tízszeresére mesterségesen megemelten tartott, az bírni fogja a 3 bicepszgyakorlatot hetente 2-3 alkalommal, akiben ez nincs meg, jobban jár összetett gyakorlatokkal és jól programozott, a súlyok emelkedését biztosító edzésekkel. Ugyanis hiába okozunk nagyon faszán másfélszer annyi mikrosérülést osztott edzésekkel, ha éppen a fő adaptációs ingert vesszük el azáltal, hogy a szerencsétlen képtelen lesz emelni a súlyain. Ugyanis az intenzitás és a munkamennyiség egyidejű magasan tartása le fogja nullázni az idegrendszert, ami biztosítja, hogy az életben ne tudjunk előre lépni nagyobb megmozgatott heti tonnák felé, így az izomzatnak sem lesz mihez alkalmazkodnia, pl. állandó 70 kilós fekvenyomás mellett mi a fenének nőjön még, ha úgysem lesz a szériasúly 80, 90, majd 100 kiló néhány hónapon belül?

És meg sem tudom már mondani, hogy az évek alatt hány olyan embert láttam a különböző edzőtermekben, akik nagyon figyeltek a kajára, iszonyatos bedurranásig mentek, már a haverjuk húzta le mindről a súlyt, mert nem bírt több ismétlést kipréselni az izombukás mellett, de szinte senki sem volt, akinek a guggolásai, fekvenyomása, elemelései és fej fölé nyomásai lenyűgöztek volna. Aki ennek ellenére is nagy volt és erős, mondanom sem kell, hogy tele volt.

2018. júl. 30. 21:39
 18/26 anonim ***** válasza:
15%

Nem 36 oraig tart. Feherjeszintezis allandoan van, edzestol fuggetlenul. Csak az edzest koveto 36 oraban a 100% (alap) helyett sokkal magasabb, igy ilyenkor no a legtobbet az izom, de attol meg 5 nappal utana is van feherjeszintezis jezusom...

#17 Nem tudom hogy jott ide a koksz, naturalokrol volt szo vegig. Kokszosan meg az osztott edzesben is lehet tobbszor edzeni egy izmot hetente, csak hulyeseg. Fura lenne, ha teljes testes edzestol nem lehetne erosodni, leven, hogy az osszes eroemelo osztottban edz (naturalok is), csak mas felepites szerint...🤔

2018. júl. 31. 06:32
 19/26 Szergej55 ***** válasza:
70%

Úgy jött ide, hogy náluk terjedt el az osztott edzés (weideri elvek, amiket a versenyzői próbáltak ki elsőként), a legrégebbi testépítők sokkal több komplex gyakorlatot alkalmaztak és nem szétbombáztak izomcsoportokat, majd ebből találták ki a "guruk", hogy eddzenek naturálok is így, ez volt a 80-as és 90-es évek nagy broscience-e. Ezért mókás, hogy amatőr szinten versenyző erőemelőknek sokkal jobb általában a fizikuma, mint az ész nélkül edzőknek, pedig náluk ez nem is fontos, a versenyeredményekhez közvetlenül nem vezet.

Szerintem a fehérjeszintézist is úgy értette a kolléga, hogy 24-48 óráig magasabb, nem szükséges belekötni apróságokba.

2018. júl. 31. 14:50
 20/26 anonim ***** válasza:
30%

Fehérjeszintézis meg igen ahogy te is írod 36óráig tart,kérlek magyarázd meg utána mitől fejlődne az izom...

Azert az kicsit sem aprosag, hogy 0% a feherjeszintezis (mint amit irt), vagy az emelkedett 110-130%-rol visszaall 100%-ra. Kva nagy a kulonbseg.. Utana ugyanugy a feherjeszintezistol fejlodik az izom, mivel nem all le. Ha egy kemeny edzes utan naturalban csak 2-2.5 napig fejlodik egy izom, akkor tobbi serulest nem javitja ki? 36-48 oran belul nagyon gyorsan regeneralodik az izom, de utana ugyanugy regeneralodik, csak lassabban. Tehat ugyanugy beepited a szukseges feherjet osztottnal is. Kollega valahol oriasi baromsagot olvasott...

2018. aug. 2. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!