Csak szerintem hülyeség a teljes testes edzés és az olyan edzéstervek, ahol sok alapgyakorlat van egy edzésen?
Eddig én mindig A-B bontott terv szerint edzettem, 5x5-öztem.
Most elkezdtem magasabb ismétlésszámot alkalmazni.
Visszavettem az 5RM-em 5kg-mal és elkezdtem guggolni vele.
2x8-at sikerült beleguggolnom. A 3 sorozatnak nekiálltam de az első ismétlés után vissza kellett tennem a súlyt.
Az 1. sorozat után elkezdtem szédülni.
A 2. sorozatot még sikerült megcsinálnom, de mikor megvoltam vele, még jobban szédültem, rám jött a hányinger és remegtem.
A 3. sorozatnak nekiálltam, de egyből visszatettem a súlyt az első ismétlés után, mivel nagyon szédültem és hányingerem volt.
A sorozatok között 5 percet pihentem és egyszer sem volt bukás.
Szóval az a lényeg, hogy 2 sorozat guggolás úgy kikészitett, hogy nem maradt erőm semmire.
Nos ekkor fogalmazódott meg benne ez a kérdés.
Mi értelme van a teljes testes edzésnek és az olyan edzésterveknek, amikben sok az alapgyakorlat?
Ha én egytől igy kikészülök és elfogy az erőm, akkor hogy lehet megcsinálni még másik 3-4 ilyen gyakorlatot teljes erőbedobással?
Mellesleg én kezdőnek tartom magam.
85kg vagyok és most 100kg-ba guggoltam azt a 2x8-at.
Szóval aki mégnagyobb súlyokat alkalmaz, az gondolom mégjobban kifárad.
#1, akkor mit csináljak a hányingerrel, szédüléssel és a remegéssel?
2 sorozatot sikerült guggolnom. 2 sorozat nyilván nem elég. Ha valami csoda folytán lesikerülne küzdenem a hányingert, a szédülést és a remegést, és még beletudnék guggolni 2-3 sorozatot a súlyba, akkor szerintem másra nem is maradna erőm. Bár most ez után a 2 sorozat után sem maradt erőm. Megpróbáltam fekvenyomni, de ott is remegtem és még szédültem egy kicsit.
Te ezt hogy oldanád meg?
Hányingernek azért nem kéne lenni...
Kezdőként, még eléggé kis súlyokkal szerintem szuper a teljes testes edzés, én szeretem. A haladóbbak általában áttérnek ossztottra, így ha azt szereted, csináld azt.
Van, aki marad teljes testesnél, mert neki meg az vált be. Az ilyen embernek nyilván más, nem készül ki s nincs hányingere 2 sorozat guggolás után.
Különbözőek vagyunk. Csak mert neked nem jön be valami, még nem hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!