Hogy kéne edzenem?
Nem tudom, hogy már mennyi ideje edzek, de 2-3 éve már biztos.
Az elején étrend nélkül csináltam saját testsúlyos gyakorlatokat, minden terv nélkül, csak úgy érzésre.
Ezután elkezdtem súlyzókkal edzeni, viszont még mindig nem volt étrendem, az edzésem meg elég rosszul volt összerakva, nem csináltam felhúzást, guggolás, mellről nyomást, stbb..
Jobban belementem a témába, utána olvastam a dolgoknak.
Már egy ideje, szerintem több mint 1 éve 5x5-ös rendszer szerint edzek és alapgyakorlatokat csinálok, rendes, kiszámolt étrendem is van.
Ezzel a módszerrel az elején elég gyorsan fejlődtem, most viszont elértem egy szintet és valahogy nagyon belassult, mert ha növelek a súlyon, akkor romlik a technika, nagyon nehéznek érzem a gyakorlatokat és néha nem is megy az előirt ismétlésszám. Nem tudom már edzésről edzésre növelni a súlyt.
Most belekezdtem egy szálkásitásba, már az 1. hónapon túlvagyok.
Szeretnék már végre erős lenni, viszont nem tudom, hogy hogy kéne tovább folytatnom az edzést. Milyen rendszer szerint kéne edzenem és mikor, milyen időközönként kéne növelnem a súlyokon, hogy ne romoljon el a technikám.
Most jelenleg ilyen az erőszintem:
Guggolás: 100kg 5x5
Felhúzás: 140kg 2x5
Fekvenyomás: 82,5kg 5x5
Mellről nyomás: 50k 5x5
Evezés: 70kg 5x5
Szerintetek hogyan tovább? 16F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!