Nagy súly vagy izomerzet?
Sziasztok! Melyik hatásosabb izomepites szempontjából? A nagy súly de kevés izomerzet vagy a kisebb suly de teljes izomerzet?
Felhuzasnal pl. Inkabb nagy sullyal huzzal vagy koncentráljak a gerincmenti izmokra? Ugyan ez labnal es a többi izomnál is.
Koszonom
Olyan max. súly, ami még "izomérzetet" okoz.
Ahogy nem sikerül szabalyosan, vagy bevonódnak érezhetően a segédizmok en visszaveszem a súlyt, akár egy edzésen/izmon belül is.
Izomérzet .
Hiába a nagy súly,ha csak rángatni tudod,vagy nem is az dolgozik amit szeretnél,hanem bekapcsolódnak más izmok is jelentősen. Legalábbis szerintem .
Mindkettő!
Van olyan edzésterv, ami 2 db ,power' napot tart egy héten utána egy nap pihenő. Itt a lényeg, hogy kevés ismétlés de nagy súlyokkal (persze szabályosan). 3 db ,muscle upgrade', sok ismétléssel, de a power-napokhoz képest csak a súly 66% +/- pár %. Tehát ha power napon 100 kg-val guggoltál 3*5-t. Akkor muscle upgrade napon 65 kg-val kell 4*12-t. Most mondtam egy példát de ez az alapelve. Tehát egy héten belül van ,,nagy súly'' 2x és 3x izomérzet. (Haladóknak van egyébként)
A ,,nagy súlyos'' 2 alkalom -> 1x felsőtest, 1x alsótest
3x ,,izomérzet'' -> 1x hát + váll, 1x, alsótest, 1x bicepsz+mell+tricepsz.
Szóval én a mindkettő mellett teszem le a voksot. Kezdőknek talán a ,,nagy súly'' verzió ideálisabb alacsony ismétléssel.
Koszonom a válaszokat.
Hat en pl. Labdázásnál, ha nagy súllyal dolgozóm, nem erzem annyira, persze majs befosok, de masnap nincs olyan erzesem a labamba mintha kisebb súllyal csinaltam volna de magasabb ismetlesszammal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!