Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy lehet nap, mint nap...

Hogy lehet nap, mint nap rizsát enni?

Figyelt kérdés

Kb 1 hete kezdtem bele a rendes étrend tartásába.

Rizs (kb 300g), csirkemell (300g) napi 3-4x.

Meg se bírom enni a rizst. A csirkemell még épphogy lecsúszik, de a rizs nem.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Helyettesíteni kellene?

2018. ápr. 14. 15:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

300g rizs nagyon sok? Az kb 210g szenhidrat. Egy 90 kilos embernek boven kell ennyi. Tomegelesnel 6-700g rizs is lecsuszik, es van mas is.

Egyebkent kerdezo probald ki kulonfele szoszokkal, fuszerekkel. Kb 5 eve csirke-rizst eszem napi legalabb 4x, es meg mindig nem unom. Elotte meg valtogattam durumtesztaval stb. Az is lehetseges opcio.

2018. ápr. 14. 20:22
 12/15 A kérdező kommentje:

Reggel zabpehely, banán, mint legtöbb embernél.

Estére van túró. Nap folyamán 2-3 tojás, kb 300 gramm krumpli, 300 gramm csirkemell. Zöldség, savanyúságról nem beszélek, mert ami épp van itthon.

Azt hiszem, hogy ennyi.

A rizsát írtam bele először az étrendembe, és csak kipótoltam a kalóriát. Úgy látszik, akkor nem a rizsát kellett volna először beleírnom. Hanem azzal egészíteni ki.

2018. ápr. 14. 20:32
 13/15 A kérdező kommentje:

Csak, hogy nem vagyok 90kg. 70kg vagyok.

Részben a mennyiségről vagy szó. De döntő százalékban arról, hogy meguntam.

2018. ápr. 14. 21:04
 14/15 anonim ***** válasza:

Van, akinek könnyen megy ez, úgy eszik, mint sokan a kenyeret (ismerek olyat, aki a kenyeret cserélte le rizsre, mindennap azt eszik, szinte minden étkezésre, gond nélkül, mert eszik mellé mást).

De nem muszáj rizst enned, ahogy csirkemellet sem.

Sőt, nem kell gabonát és húst sem enned, ha nem akarsz, ha a szükséges tápanyagokat beviszed anélkül is.

Fehérje kell, ezt nem tudod megkerülni, de számos egész jó forrása van. A ch általánosan nem fontos (nem esszenciális tápanyag és az izomépítéshez sem kell), bár persze ettől még sokaknak nem menne többé-kevésbé jelentős szénhidrátmennyiség nélkül, ez már egyéni (kemény edzésnél azért szinte mindenki épít a szénhidrátra, de van, akinek viszonylag kevés kell így is). De ezzel már túl messzire mentem. Maradhatsz a jó kis összetett szénhidrátoknál, de ennek nem kell rizsnek lennie, más gabonák is jók, még gluténmentes is van egy csomó, elég hasonló szénhidráttartalommal, a többi tápanyagot nem tudom, nem adatbázis a fejem.

Nem tudom, hogyan eszed a rizst, de nem muszáj natúr főtten. Keverhetsz bele zöldséget, szójaszószt, ilyen-olyan mártást, mit tudom én? De ha 1 hét után képes vagy unni, lehet, hogy nem vagy rizses típus. Egyél mást, komolyan, nem gond.

2018. ápr. 14. 22:51
 15/15 anonim ***** válasza:
70 kilosan pedig pont kell tomegelesben annyi szenhidrat, zabbal stbvel egyutt.
2018. ápr. 15. 06:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!