Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mezomorf ("izmosabb") alap...

Mezomorf ("izmosabb") alap testalkattal, olcsón milyen diéta lenne a megfelelő számomra? Baj lenne, ha egy ideig "hízlalnám" magamat?

Figyelt kérdés

Nem költenék azonnal pluszban ételre(pl édes burgonya), táplálék kiegészítőkre(pl fehérje), főleg az elején. Hal konzervek+krémek, csirkemell, rizs, olajos magvak, gyümölcsök, amiket szeretek és szoktam enni...de emellett nem kifejezetten izom építésre való, "csalás"(cheat day) ételeket is eszem.

Alapnak azt mondanám, mezomorf vagyok, de azért elég gyors az emésztésem és csak izmot szedtem fel eddig, zsírt nem(szóval kicsit talán asteniás is?).

Kardióként ugrókötelezést és futást is beiktatnék/tam a rutinomba, de ezeket minden nap csinálnám/om, nem úgy, mint gyakorlatokat(mivel azokat szétbontanám a hétre...).

Jövő hónaptól kezdenék edzeni rendesen, most csak kissebb otthoni gyakorlatokat végzek, felkészítem a testemet, megszerettetem magammal a mozgást kicsit lazábban, játékosan.

Nem akarom tönkretenni magamat, de tudatosan szeretném a súlyomat gyarapítani és ebben a kezdeti pár hónapban kevésbé válogatnék az ételek között. Jó ötlet, vagy felesleges lenne mondjuk zsírosabb, cukros, hízlaló ételeket ennem?

(Férfiú, 180cm~, 60kg~, diák vagyok->szűlőkkel élek=kötelező az ebéd :D)

2018. ápr. 10. 18:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Tökmindegy, nincs ilyen, hogy hizlaló étel.

Mindentől lehet hízni aminek van kalória tartalma, és olyan sem létezik, hogy csalókaja.

Ha belefér a napi kalóriádba akkor miért ne?

2018. ápr. 10. 19:30
 2/2 anonim ***** válasza:

Amit feltétlen kerülj, azok az egyszerű szénhidrátos (cukros) dolgok. Nem feltétlen azért, mert esetleg zsírosodsz, hanem, mert a hasnyálmirigy ellensége is. Persze nem azt mondom, hogy mindenképp cukorbetegséged lesz, de érdemes alacsony limiten tartani.

Még egyszerűbben: súlygyarapítást ne cukorral tegyük meg! (se nem rágcsával...)

26 éves koromig olyan voltam, mint te, de ez a dolog nem tart örökké

2018. ápr. 12. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!