3 hónapja kezdtem el a súlyzós edzéseket! Melyek azok az alap kiegészítők, amelyek fontosak? Fehérje, multi, és c vitamin megvan. Más kell?
Nem igazán kell más.
De az első az étrend.
Tömegeléshez jó lenne edzés után gyors szénhidrát, legolcsóbb filléres ortó megoldás a szőlőcukor, igényesebb a malto és a Carb-F, luxusnak Vitargo.
Omega3 az nagyon jó dolog.
Bár nem vagyok a téma nagy szakértője, mivel én is most kezdtem az edzésem pár hónapja, viszont rengeteg cikket elolvastam a témában, így megpróbálom az ismereteim összekaparni.
BCAA és glutamin nem feltétlenül kell, ha diétás időszakon vagy túl és most izmosodni szeretnél az azt feltételezi hogy tömegnövelő étrendre térsz át. Itt van egy sarkalatos pont. Mégpedig az hogy a szervezeted túlkompenzál. Eddig megvontad a tápanyagokat, így most sokkal könnyebben szaladnak fel a kilók(persze zsírban) úgyhogy szerintem csak óvatosan használj extra kiegészítőket. Ha a diéta alatt használtál zsírégetőt akkor azt is fogyaszd még egy darabig úgy, hogy folyamatosan csökkented az eddigi adagot. Ezzel térj vissza a normál táplálkozáshoz, majd később kezdj el tömegnövelő étrend alapján "izmosodni". Igaz nem ez volt a kérdés...
Nem írtál ízületvédőt a felsorolásba. Nőként főleg hasznos lenne egy ilyen kiegészítőt beszerezned, még mielőtt elkezd minden porcikád ropogni a súlyzós edzésektől.
Bár azt írtad hogy vitamin már van én valami komplex pak-ban gondolkoznék a helyedben. Nálam a Monster Pak rengeteget dobott már pár nap után az edzésen. Ha most nem is, de a későbbiekben hasznos lehet.
Időközben találtam egy cikket:
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!