Ha 30 kilóval bicepszezek, akkor hány kilóval kellene guggoljak?
30 év, kezdő és ezért kérdezek ilyeneket, 90kg, 180 centi.
3x12 bicepsz 30 kg-val az egy kiindulópont/ideál lenne (most még nem ennyivel csinálnám). Azt nem tudom kitalálni, hogy ehhez arányosan milyen terhelés kellene az olyan izmokhoz, amik nem kifejezetten/elsősorban súlyzós dolgok, azaz plank (hasizomra), hiperhajlítás, guggolás, vádlizás.
Bocsi, de nem megyek bele a számokba és végig sem olvastam (szerintem f_szság).
De nem bunkózni meg trollkodni akarok.
Leírom, szerintem miért hülyeség számolgatni:
A fejlődés rövidtávon nem egyenes a grafikonon. Lehet egyik héten könnyen dobálod azt a súlyt, ami alatt a másik héten beszarsz. Ha jó formában vagy, akkor X széria után abbahagyod, mert azt a számot szabta meg egy fórum? Ha én ilyen napot fogok ki, rögtön kihasználom új, egyéni rekordra, de az biztos, hogy csak akkor hagyom abba, ha már egyszerűen nem bírom.
Sosem foglalkoztam sokat a matek részével. Ha valamiből 4 alig megy, veszek le belőle, ha 10 simán megy, akkor lökök rá... valamennyit. Persze kellenek a 4-es beszarok-szériák is, mert hát azért növelni is kell, szóval a 4-esekből is mindig csinálok az elején, utána veszek le annyit, hogy ismét menjen a 6-10 sorozat, aztán egyre kevesebbet kell majd visszavennem a 4-esből, hogy menjen a 6-10. Utána már mégnagyobb súly kell az elején, hogy csak 4 menjen. Én így fejlődöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!