Váll fájás után azonnal nagy súly?
Figyelt kérdés
Szóval már elmúlta váll fájásom,de féleg hogy ha azonnal már 5x5nék bukásig kicsit fájna. Vegyek vissza egy kicsit a súlyból még az 1. héten vagy mehet az 5x5bukásig?2018. febr. 28. 21:31
1/6 anonim válasza:
A váll nagyon sérülékeny ezért nem szoktam nagy súllyal edzeni. Szétbombázhatod bukásig 5kg os 7kg os és 10kg sulyzóval 10 kg fölé nem érdemes menni az első 2 hónapban. Oldalemelés csökkenő sorozatban, emelkedőben. Piramis oda vissza stb. Az 5x5 öt biztos viszonylag nagy súllyal próbálod ami a rotátor köpeny sérüléséhez fog vezetni.
2/6 A kérdező kommentje:
Jaaj,amúgy nem váll edzésnél gondoltam,hanem hogy fekvenyomásnál mehet-e az 5x5
2018. febr. 28. 22:00
3/6 anonim válasza:
Menni mehet, vedd vissza mondjuk egy 5-10kg-val a fekvenyomást, és építsd fel újra. 5x5 úgyis gyorsan emeli a súlyt.
4/6 BlodDrunk válasza:
Sérülés után,ugyan úgy egy átmozgató pár hétig,ha ott nem újúl ki kezdhettsz megint normálisan edzeni.
De annak semmi értelme,hogy lesérülj első edzésen aztán megint X időt ki kelljen hagynod.
5/6 anonim válasza:
Edzed a rotátorköpenyed és használj több szabad súlyzós gyakorlatot mellre, vállra. Ne legyél puding. 12 év alatt még nem sérültem le. Bár teli van a felkarom és a mellem mikroszakadással, de sérülés még nem volt.
6/6 anonim válasza:
Első nem a nagy súlytól sérül le az ember, hanem a bénázástól. Készvége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!