Fekvenyomás extra súlyok nélkül csak rúd? 19/F
Figyelt kérdés
Kevésnek számít önmagában csak rúddal fekvenyomni? 8kg a rúd2018. febr. 13. 21:36
1/10 anonim válasza:
Igen nagyon. Semmire nem elég 8kg. Gondolj bele, a fekvenyomást akár 100kg-val is szokták csinálni. Még a kezdők is nagyon gyorsan elérik az 50-60kg-ot ami már bőven többszöröse a te 8kg-dnak.
2/10 anonim válasza:
Igen, ha megcsinálsz belőle 10 gyakorlatot egy sorozatban az kevés,de ha megcsinálsz 5 sorozatot 500 ismétléssel(ennyi kimegy ilyen kevés súllyal),akkor 5*500*8kg, tehát összesen 20000kg-ot fogsz kinyomni. Ez végülis jobb is a nagyobbsúlyú edzésnél, mert mondjuk,ha csinálsz 5 sorozatot 60kg súllyal és 10 ismétlésszámmal, akkor az "csak" 5*10*60kg, tehát 3000kg. Úgyhogy ugyanannyira fáraszt, de a te esetedben kb. 7-szer akkora súlyt nyomsz ki összen. Ez azt jelenti, hogy, ha 7szer több fehérjét iszol meg edzés után, akkor 7-szer több izom épül be az izomzatodba egy edzés alkalmával. Persze több ideig tart, de ha gyorsan csinálod a gyakorlatokat, szerintem kb ígyis csak 2,5szer annyi ideig tart. Egyébként érdemes naponta +200g fehérjeport meginni, mint 100at, mert akkor ugyanannyi idő alatt kétszer annyira izmosodsz. Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdésed írj:D
3/10 anonim válasza:
Alapból a 8 kilós fekvenyomó rúd nem tudom milyen lehet azok általában 20 kilósak xD
4/10 anonim válasza:
Hogy lennének már "általában" 20 kg-sak. az valami olimpiai rúd lehet. az enyém is csak 10 kg. Már kettőt is bele tudok nyomni xd
5/10 anonim válasza:
#2 Mester taníts!! Én szálkásítani szeretnék, úgy tudom, hogy akkor kis súlyokkal kell magas ismétlésszámmal edzeni. Meg most gyakorlom a guggolást, de még nem az igazi, mert nem üvöltök úgy mint a fába szorult féreg, amikor 10 kilóval guggolok. Azzal mit lehet tenni?
6/10 anonim válasza:
Ha szálkásítasz, akkor minden gyakorlatnál a súly max. 2kg legyen. Pl. a fekvenyomó rúd helyett válassz egy fabotot. 500 helyett itt már sorozatonként 10-15ezer végrehajtás kell. És összesen 5 helyett 10, de maximum 20 sorozat. Edzés után fontos, hogy megigyál kb. 150g fehérjét, mert egy ilyen durva edzéstől sok fehérjét éget az izomzatod. Napi 400-500g fehérje javasolt a szálkásítás mellett az izom fenntartása érdekében, viszont szénhidrátot és zsírokat egyáltalán nem szabad fogyasztani, a legjobb, ha ez idő alatt csak fehérjeport fogyasztas, esetleg zsír és laktózmentes tejtermékek jöhetnek szóba, a gabonákat pedig felejtsd el. És napi 2l helyett csak fél liter folyadékot igyál, mert a testeden lévő zsírokban a hidro C pórusok ha kevebb vizet kapnak a szokásosnál(ez mondjuk pár évet jelent), akkor 3x olyan gyorsan ének el. Persze ha fél helyett csak negyed liter vizet iszol, akkor 6X olyan gyorsan fogsz zsírból(ez csak egyszerűmatematika)
7/10 anonim válasza:
Nem tudom miről van szó. Ha nincs eszköz, akkor inkább hagyd a fenébe és csinálj saját testsúlyos edzést.
8/10 anonim válasza:
Ha gyenge vagy, mint a harmat, azzal is lehet kezdeni... de nem ártana rá pár súly, ami még megy. Aztán azt tolni felfelé. Ésszel edzünk nem egóval.
9/10 anonim válasza:
Ennél még egy fekvőtámasz is nagyobb ellenállást jelent.
10/10 anonim válasza:
Egy jo edzesterv, periodizalva van. Tehat kulon fokuszalunk az erore es kulon az izomtomegre. Ero eseteben 3-5 ismetles az optimalis, izomtomeg eseteben 5-12 ismetles. Ha neked az a 8 kilo belefer az adott ciklusodban, akkor eleg lehet egy darabig. Mit ertek az alatt, hogy belefer? Hogy kihivast jelent az adott ismetles, ez bukas elott 1-2 ismetlest jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!