Guggolásban kellene nagy segítség?
Figyelt kérdés
Már nem tudom mit kezdhetnék a gyenge guggolásommal. Fekvenyomás 1rm 130kg, felhúzás 1rm 220kg, guggolás 1rm 155kg. Borzalmasan gyenge vagyok guggolásban. 5x5 megy 140 kilóval, 6x8 meg csak 100 kilóval. Többet egyszerűen nem bírok csinálni mert összerogyok. Úgy izzadok közben mint akit leöntöttek egy vödör vízzel. A kajám és a pihenésem is 100% Valakinek nincs valami ötlete? Lehet a kivitelezés rossz? Sajnos nincs edző nálunk. Kérlek segítsetek :/2018. febr. 8. 16:13
1/8 anonim válasza:
Mivan? Ezekhez az arányokhoz mégis milyen guggolást képzelnél el? Teljesen rendben van
2/8 A kérdező kommentje:
Ne már! Akik nálam sokkal gyengébbek másban, azok jóval nagyobb súllyal guggolnak. Nem beszélve arról, hogy 90kg vagyok. Mások úgy guggolnak a 100 kilóval mint ha nem is lenne a rúdon súly. Èn meg épp, hogy fel tudok állni a 8. után.
2018. febr. 8. 16:21
3/8 anonim válasza:
Technika rendben van? Amúgy sztem is jók az aranyaid,főleg a felhúzás. Lehet emelni kéne a kaján kicsit,vagy jobban guggolás -centrikussá tenni az edzést. Milyen tervet követsz?
4/8 anonim válasza:
Nincs vele baj, szép eredmény. Teljesen rendben van.
5/8 A kérdező kommentje:
#3 nincs igazából tervem. Egy edzésen szoktam 6x8 guggolást, 4x8 merevlábast, 4x25 vádlit csinálni. Néha pedig 6x8 helyett 5x5-öt csinálok. Technikám nem tudom, hogy milyen. Még nem nézte senki. Videókat szoktam nézegetni a helyes kivitelezésről és próbálom úgy csinálni.
2018. febr. 8. 16:43
6/8 A kérdező kommentje:
Ja és heti egy lábedzés van.
2018. febr. 8. 16:44
7/8 anonim válasza:
Most ez merevlábas vagy konvencionális?
Guggolás és felhúzás között nem kéne ekkora szakadéknak lenni. Lehet, hogy a törzsed. De akkor a felhúzásnál is van hiba, csak az jobban "tolerálja" ha szétesik a törzsed. Ha meg nincs normális edzésterved, akkor nem csoda, hogy elakadsz. Ráadásul ezek elég nagy számok, ne várd azt, hogy ezen a szinten normális edzésprogram nélkül fejlődni fogsz.
8/8 anonim válasza:
A felhúzáshoz meg fekvenyomáshoz képest tényleg gyenge. Nekem fekve nyomásba 110kg az 1 ismétléses max. felhúzásból 155kg guggolásból nem tudom mennyi mert abból még 1-et nem próbáltam de 140kg megy 10 ismétlésre. 150kg 8 ismétlésre. Lehet genetikailag egyszerűen gyengébb vagy abban. Mindenkinek van előnye meg hátránya. Nekem a fekvenyomásom elég szar véleményem szerint. Nem is tudok fekvenyomás közben úgy átszellemülni mint guggolásnál. Látom a haverjaimat mikor szenvednek fekvenyomásnál a rúd alatt tiszta vörös a fejük néha már a szemük is. Na én ezt nem tudom. Én guggolásnál nézek ki úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!