Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen edzéstervet csináljak?

Milyen edzéstervet csináljak?

Figyelt kérdés

Már egy fél éve edzek rendesen, jött fel rám izom. De nem nagyon csináltam guggolásokat meg felhúzásokat, és azt olvastam itt (is) hogy naturálban sosem lesz tömeg rajtam ha nem végzem a fekvenyomás,guggolás,felhúzás triót.

Azt szeretném tudni, hogy jó lenne-e nekem az icf 5x5, mert sok jót olvastam róla, viszont kezdőknek ajánlják. Tehát a kezdőnél több, de még nem haladónak is megfelelő lenne? Illetve annyi változtatást szeretnék benne, hogy csinálnék oldalemeléseket, illetve lehet kicsit csökkenteném a guggolás mennyiségét, mert az arányok jobban érdekelnek mint az erő egyelőre. Ez így oké lenne?

2018. febr. 3. 19:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Fél év edzéssel még masszívan kezdő vagy. :) oldalemelést csinálhatsz de ne gondold túl, az a fontos, hogy az alapgyakorlatokban megerősödj.
2018. febr. 3. 20:00
 2/11 anonim ***** válasza:

Addig mehet az icf mig:

120-130kg fekvenyomas

180kg deadlift

150kg guggolas nem megy

2018. febr. 3. 21:02
 3/11 A kérdező kommentje:

Rendben. Akkor nyomom csak simán az icf-et. Amit mondtam, hogy kicsit visszavennék a guggolásból. Az úgy jó koncecpció lenne, ha egyszerűen csak mondjuk 3 sorozatokat csinálok 5 helyett?

Illetve ha a döntött törzsű evezést egykezesre cserélem/kiegészítve húzódzkodással az mennyire probléma? Sokkal jobban érzem így a hátam. A normál evezésnél hamarabb elfárad a derekam és nem bírom tartani a súlyt.

2018. febr. 3. 22:02
 4/11 anonim ***** válasza:
Akkor mar nem ICF-t csinalsz...tehat ha nem fejlodsz,ne az ICF-re fogd.Egyebkent sose ertettem,hogy miert nem akarnak annyira edzeni az emberek labra...a legnagyobb izom.Hogy nez ki,ha nagy kidolgozott a felso tested kozben meg palcika labaid van?Nyomd rendesen ahogy le van írva.Nem veletlen talalta ki igy egy nalad sokkal nagyobb tapasztalattal bíró ember.Nem akarom megmondani mit csinalj,de igy lenne erdemes.Egyebkent ha az aranyok szamitanak akkor a guggolast vegkepp nem kene visszavenni :D
2018. febr. 3. 22:15
 5/11 A kérdező kommentje:
Csak a lábaim alapból vastagok, és emiatt gondoltam, hogyha elkezdek guggolni akkor lehagyja a felsőtestemet.
2018. febr. 3. 22:23
 6/11 anonim ***** válasza:
A guggolás nem csak a lábadat erősíti amúgy.
2018. febr. 3. 22:36
 7/11 A kérdező kommentje:
Tehát, nem lennék aránytalan, értem ezalatt, hogy az alsótestem túl nagy lenne a felsőtestemhez képest, ha pontosan úgy csinálom ahogy a tervben van írva?
2018. febr. 3. 22:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Nyugodtan lehet benne valamennyit módosítani, az alap koncepciója maga jó (5x5 rendszer), de mint mindennek, ennek is van gyengéje, pl. kevés a lábhajlítóra végzett munka a feszítőhöz képest. Kiegészítő gyakorlatként nyugodtan csinálhatsz oldalemelést, vagy karra bármit (viszont ne vidd túlzásba a karozást, a nagy alapgyakorlatok is rendesen meg fogják dolgoztatni őket). Csinálni addig csináld, amíg érzed, hogy fejlődsz tőle, tehát mondjuk pár plateau és deload után, ha már nem nagyon tudsz emelni a súlyokon heti szinten se. Az erőt nagyon gyorsan tudja növelni ez a fajta rendszer, ami magával vonja rendes étrenddel az izomzat növekedését is. :)
2018. febr. 3. 23:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja ezt adom én is, amit a 8-as ír!
2018. febr. 3. 23:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele, nem gond ha nagyob a lábad.
2018. febr. 4. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!