Milyen edzéstervet ajánlanátok következőnek?
Eddig 5x5 ment fekvenyomásban, guggolásban, felhúzásban, katonai nyomásban, evezésben + 1-2 kiegészítő gyakorlat...
Szerintem túl gyorsan növeltem a súlyokat, vagy elértem a platót de már nem igazán megy. Szeretnék váltani, tudnátok ajánlani valamit? Erősödni, izmosodni akarok
15f
Szerintem kipróbálhatsz egy osztott edzéstervet a változatosság kedvéért.
Például;
Hétfő: mell, hát
Szerda: láb
Péntek: váll, kar
vagy;
Hétfő: hát, váll
Szerda: láb
Péntek: mell, kar
Ha több időd van, akkor négy napra is feloszthatod.
Például;
Hétfő: hát
Kedd: mell, tricepsz
Csütörtök: láb
Péntek: váll, bicepsz
Mindegyiknél mehet a hasazás hetente kétszer is, mondjuk hétfőn és pénteken.
Egyébként nem vagyok feltétlen híve az osztott edzésterveknek, de ha már sokáig csináltál teljes testes edzést alapgyakorlatokkal, akkor a változtatás biztosan jót tesz. Ne félj az izolációs meg gépes gyakorlatokkal nyugodtan tegyél bele egy csomót, persze az alapgyakorlatokat követően. Sőt intenzitásfokozó technikákat is bevethetsz, szuperszetteket, triszetteket, erőltetett ismétléseket. Egyszer sima sorozatok menjenek, máskor félpiramisban menj fel.
És ha eddig ötök mentek, akkor nyugodtan csinálj magasabb ismétlésszámmal mindent!
Fekvenyomás 5x5 70be
Guggolás 77,5kg 5x5
Felhúzás 110kg 5x1
Mellről nyomás 45kg 5x5
Ezek mentek a végén.
Heti max 4x tudok edzeni, ebből 1 kardio lenne, szóval a többit 3 napra kéne elosztani.
Fentebb már írtam kétféle felosztást, válaszd ki az egyiket, és kövesd azt három hónapig! Nagyobb izomcsoportokra mehet 14-15 sorozat, a kisebbekre elég 9-10 is. Többféle gyakorlatok legyen, elég mindegyikből három sorozat is. Az ismétlésszám meg legyen 8-12 között.
Például vállra;
Mellről nyomás állva rúddal: 12, 10, 8
Oldalemelés: 3x12
Döntött törzsű oldalemelés: 3x12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!