Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen edzéstervet ajánlanátok...

Milyen edzéstervet ajánlanátok következőnek?

Figyelt kérdés

Eddig 5x5 ment fekvenyomásban, guggolásban, felhúzásban, katonai nyomásban, evezésben + 1-2 kiegészítő gyakorlat...

Szerintem túl gyorsan növeltem a súlyokat, vagy elértem a platót de már nem igazán megy. Szeretnék váltani, tudnátok ajánlani valamit? Erősödni, izmosodni akarok

15f

2018. jan. 18. 20:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem kipróbálhatsz egy osztott edzéstervet a változatosság kedvéért.

Például;

Hétfő: mell, hát

Szerda: láb

Péntek: váll, kar

vagy;

Hétfő: hát, váll

Szerda: láb

Péntek: mell, kar

Ha több időd van, akkor négy napra is feloszthatod.

Például;

Hétfő: hát

Kedd: mell, tricepsz

Csütörtök: láb

Péntek: váll, bicepsz

Mindegyiknél mehet a hasazás hetente kétszer is, mondjuk hétfőn és pénteken.

Egyébként nem vagyok feltétlen híve az osztott edzésterveknek, de ha már sokáig csináltál teljes testes edzést alapgyakorlatokkal, akkor a változtatás biztosan jót tesz. Ne félj az izolációs meg gépes gyakorlatokkal nyugodtan tegyél bele egy csomót, persze az alapgyakorlatokat követően. Sőt intenzitásfokozó technikákat is bevethetsz, szuperszetteket, triszetteket, erőltetett ismétléseket. Egyszer sima sorozatok menjenek, máskor félpiramisban menj fel.

És ha eddig ötök mentek, akkor nyugodtan csinálj magasabb ismétlésszámmal mindent!

2018. jan. 19. 09:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Az 5x5 kicsit átmenet az erőemelés és a testépítés között. Lehet már az sokat dobna ha most 1-2 hónapig 4x10-12-őket csinálnál. Egyébként is ilyen fiatalon szerintem az 5x5 nem egészséges (bár ez függ attól mekkora súllyal csinálod)
2018. jan. 19. 16:44
 3/4 A kérdező kommentje:

Fekvenyomás 5x5 70be

Guggolás 77,5kg 5x5

Felhúzás 110kg 5x1

Mellről nyomás 45kg 5x5

Ezek mentek a végén.

Heti max 4x tudok edzeni, ebből 1 kardio lenne, szóval a többit 3 napra kéne elosztani.

2018. jan. 19. 20:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Fentebb már írtam kétféle felosztást, válaszd ki az egyiket, és kövesd azt három hónapig! Nagyobb izomcsoportokra mehet 14-15 sorozat, a kisebbekre elég 9-10 is. Többféle gyakorlatok legyen, elég mindegyikből három sorozat is. Az ismétlésszám meg legyen 8-12 között.

Például vállra;

Mellről nyomás állva rúddal: 12, 10, 8

Oldalemelés: 3x12

Döntött törzsű oldalemelés: 3x12

2018. jan. 20. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!