Nem sokszor írok ide de most segítségért fordulnék.17 éves srác vagyok kb 3-4 hónapja edzek. Milyen fehérjét ajánlanátok?
Nos 17 éves vagyok es kb 4 hónapja edzek. Szeretnék elkezdeni fehérjét szedni , de fogalmam sincs hogy milyet.
Kb 180 centi vagyok és 60kg tehát elég vékony. Tömegnövelőt nem szeretnék szedni , mert utánna jártam és a fehérjék elvileg sokkal jobbak mint a tömegnövelők.
Tehát az lenne a kérdésem ,hogy egy ilyen vékony alkatú srácnak mit ajánlanátok az edzéshez? Válaszotokat előre is köszi, majd a fehérje márkáját ne felejtsétek el leírni ha tudtok ajanlani valamit.
Köszönöm.
UI: “ne szedj ilyen szereket/porokat mert tönkreteszik a szervezeted” és társai nem érdekelnek.
Mi az hogy sokkal jobbak? Egy tömegnövelőben általában fehérje + szénhidrát van. A fehérje miben jobb a fehérjével kevert szénhidrátnál? A célodtúl függ hogy melyik a jó számodra. Ha tömeget akarsz növelni akkor tömegnővelőt kell venned vagy ha gazdaságosan akarod megoldani akkor fehérjét külön és mellé szénhidrátot külön és te bekevered magadnak. Ha meg szálkásítani akkor jobb magában a fehérje. De ilyen nincs hogy egyik jobb a másiknál mindkettő kalória igazából csak az egyik több a másik kevesebb.
Mivel gizda vagy így inkább tömegnövelőt lenne érdemes venned miután rendberaktad a kajádat.
Nekem az a kérdésem,hogy hány kilóról indultál?Számoltad-e ,hogy mit és mennyit eszel?
Ilyen kis súly mellett normális kajából is meg lehet oldani a fehérje bevitelt.
60 kg vagy.
Akkor számoljunk egy kicsit:
Az izom növeléshez egyes tanulmányok 1,5 g fehérjét javasolnak:
60X1,5 = 90g fehérje egy napra
Nyers csirkemell kalória értéke:
100 gramm tápértéke:
kcal: 112
fehérje: 24.7
szénhidrát: 0.5
zsír: 1
365 gramm csirkemell elfogyasztásával már meg is van a napi fehérjéd. Ez kb 402 forintba kerül egy napra,ha csak ebben lenne fehérje,de eszel te mást is egy nap.
Ha pedig 2g-al számolunk,akkor pedig 120 grammot kell bevinned.
Ez pedig 480 gramm csirkemellet jelent.Ebben az esetben is érvényes,hogy fogyasztasz mást is azoknak is van fehérje értéke.
Az előzővel egyetértek, plusz én hozzátenném, hogy a növényi fehérje is hasznosul is valamilyen szinten. Tehát a rizsben, zabpehelyben, olajos magvakban lévő fehérjéket is beleszámolhatod. A növényi fehérjékkel együtt legyen meg az 1,8-2g fehérje/kg, akkor már jó vagy. Én most végzek egy érdekes kísérletet saját magamon. Eddig csak az állati fehérjét számoltam, úgy volt meg a kb 1,75 gramm fehérje, de most csökkentettem az állatin hogy növényivel együtt legyen kb 1,8-1,9 és eddig jól fejlődök. Ugyanúgy mint korábban, viszont olcsóbb az étrendem.
De volt olyan időszakom, amikor csak annyi ch-t vittem hogy ne fogyjak és hát nem fejlődtem semmit se, hiába volt sok a fehérje. Most h növeltem a ch-n ismét jön a tömeg de a testzsírom nem nagyon jön szerencsére, szóval a lényeg hogy kell ch is, tanulj a hibámból :D
Csirkemellen kívül jó fehérjeforrás a túró is és a tojás.
A növémyi fehérje is ugyan úgy hasznosul...Patrik Baboumian,Németország legerősebb embere vegán.
Csirkemellfilé...ne legyetek már ennyire tudatlanok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!