Diétában zsírmentes tömegre vannak megadva a makrók?
Lány vagyok, egy kérdésnél olvastam, hogy egy másik lánynak írtátok, hogy a max 2g fehérje/kg az valójában a zsírmentes testtömegre nézve ajánlott. Ugyan így van a szénhidrát is?
Akkor, ha mondjuk 20 kg-ot kéne fogynom, 20kg-al kevesebbre számoljak?:/
Milyen magas vagy?hány éves vagy?Hány kg?
Lemérted magad és kikalkuláltad ,hogy kb mekkora a testzsírszázalékod?
Milyen céljaid vannak?
Itt egy kalkulátor,ha még hozzáveszed,hogy ez egy testépítéssel kapcsolatos boltban közzétett kalkulátor,akkor még ennél kevesebb fehérje is elegendő lehet a fejlődéshez.
Akkor majdnem beletrafáltam a 160 centivel és 80 kilóval. :-) Ilyen adatokkal a zsírmentes tömeged valószínűleg 50 kiló alatt van, így fogyáshoz elvileg elég napi 75 gramm fehérje. Valójában logikus, hiszen a zsírnak nincs szüksége fehérjére. Fogyáshoz a napi kalóriaszükségleted legyen 1200! Zsírocskából vigyél be napi kb. 50 grammot!
1200 - 75 * 4 - 50 * 9 = 450
450 / 4 = 112,5 Ennyi lesz a napi szénhidrát.
Ha nagyon drasztikusnak tűnik az 1200 kalória, dobd meg a szénhidrátot 50 grammal, így 1400 kalóriás lesz az étrended.
Igen :)
Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!