Guggolásnál hol állítsuk meg a negatív szakaszt?
Két féle ember van. Aki seggérintőset guggol, meg aki derékszögben. Mindketten megvannak győződve arról, hogy ahogy ők csinálják nem kop szét a térdízületük és a másik csoport tagjai térd nélkül,rákosan , gerinc és heresérvvel fogják elhagyni a termet.
Én ass to grass párti vagyok, mert így nagyobb mozgástartományban guggolok és nehezebb, de legtöbben derékszögig guggolnak.
Szerintetek hol kell megállítani a guggolást?
Nincs ilyen, hogy hol kell megállni. Versenyen azt nézik, hogy vízszint alá mentél-e, vagyis, hogy a térdkalácsod a csípő felett van-e.
A térd megóvása szempontjából szerintem az a fontos, hogy maximálisan megnyúljon a farizom. Ehhez meg nem kell ATG guggolás, sőt, annyira mélyre már csak a térd előre tolásával lehet lemenni (lásd olimpiai súlyemelők) és így megint a térdet terheli jobban.
Amúgy én is mélyre szoktam guggolni (moderált súlyoknál), de azt hozzátenném, hogy ha kifejezetten az a célod, hogy minél nagyobb súlyt mozgass meg, akkor muszáj lesz a mélységet kontrollálni és nem belezuhanni annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!