17éves fiú vagyok,és észrevettem,hogy elhanyagoltam magam,eléggé gyengének érzem magam magamhoz képest.Elkezdtem bicepszezni vettem a tesco-ban 6kg-os súlyzót.(Ideiglenes,nemsokára vásárlok szerelhető 10-12kg-ost).A hasamon látszik hogy van zsir.Azt is szeretném eltüntetni,de ugye a zsirégetés,és az izomépités pont ellenkeznek.Szóval ez a kérdésem,hogy szerintetek elösszőr zsirégetés,aztán gyúrás vagy a kettő semmiféle képpen nem mehet egyszerre? Ja és még az a kérdésem,hogy ezzel a 6kg-os súlyal karonként 30emelés megy.Ez a súly kevés,vegyek-e többet vagy jó ez most még kezdésnek?Ja és még az étkezésnél annyi,hogy rászoktam a natúr zabkására jó izomépitésre?
2018. jan. 12. 20:49
1/6 anonim válasza:
Na szóval a 6 kg iszonyat kevés . Vegyél még hozzá azért pár kilót ( nem mondom mennyit mert fogalmam sincs megengedhetsz-e magadnak pl + 30 kg-t ) . Ugyan kezdőként tudsz izmosodni és fogyni egy darabig , de ez nem tart sokáig . Az étrendhez : A natúr zabkása nem rossz de nézz meg egy szálkásító étrendet . Ha belefér és bírod akkor iktass be pihenőnapokon egy kis kardiót . Kezdetnek olyan 30 p ( vagy amennyi megy ) . Azt ( a kardiót ) sem kell túlzásba vinni, elég pihenőnapokon kb egy óra max hogy ne terheld a szervezeted túl , és maradjon idő a regenerációra.Nyomhatsz saját súlyos gyakorlatokat is ( a megvásárolt súlyok hozzáadásával ) .
2018. jan. 12. 21:04
2/6 anonim válasza:
Ha 30 ismétlés megy egyvégtében, akkor az túl kis terhelés izomépítéshez. Olyan terhelés kellene, hogy 8-12 ismétlésre legyél képes egyhuzamban. Ha megírod a testzsírszázalékod, meg tudom mondani, hogy szálkásítással vagy tömegeléssel kezdj.
2018. jan. 12. 21:06
3/6 A kérdező kommentje:
Megmondom őszintés nemtudom hogy a testzsirszázalékot hogyn kell számolni.Ha esetleg ez segit,190cm vagyok,és 94kg.Ma is gyúrtam kicsit egyhuzamba 30emelés ment kezenként,de akkor már nagyon fájt a bicepszem.Gyúrás után fél órával már nem is érzem,hogy edzettem,ez természetes?
2018. jan. 13. 15:35
4/6 A kérdező kommentje:
Az első kérdezőnek pedig szerintem kb 15kg-al megy a 8x ismétlés. Szerintetek ha szerzek 15kg-os egykezes súlyzót és 8 megy vele,akkor hányszor 8at csináljak,hogy hasznosan töltsem az időm?
2018. jan. 13. 15:37
5/6 anonim válasza:
4x8
2018. jan. 13. 16:02
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Ideiglenesen össze sefteltem egy kb 15kg-os súlyzót.1hét múlva rendelek rendes szerelhető 15kg-os súlyzót,most ilyen kisebb súlyzókból csináltam 1-et.Nem túl esztétikus,de a célnak megfelel.Szerintetek kb mikorra várható szembetűnő változás?Igazából a célom az,hogy ha nyáron pólóba megyek suliba,ne kelljen szégyelnem a vékony karjaimat.Addigra lehet átlagos karméretem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!