Miért vannak ennyire a tej ellen? Tényleg annyira káros?
Én egyszerűen nem tudom eldönteni, annyiféle fajta vélemény meg cikk van...néhány valóban értelmes és reális érvet fel tudtok hozni?
Legutóbb én pl. ezt a cikket olvastam, véleményem szerint az aki vezeti az oldalt alapból nem hülye és ért a dolgokhoz, és ez a cikkje is megragadta a figyelmem mert épp a tejfogyasztásrol írt.
azért jó sok hülyeséget összehordtak itt.
Persze, van 90 éves tejet ivó meg dohányzó is - drága nagyapám még túl is lépte ezt a kort, világ életében szalonnán meg zsíron meg fehér kenyéren élt - csak az a mellékes kérdés, hogy 60 évesen már daganatot diagnosztizáltak nála, többször műtötték stb., a végén mégiscsak belehalt jó pár kisebb stroke után.
Nem azt mondom, hogy nem ért meg szép kort, de sokkal szebb és egészségesebb öregkora is lehetett volna, ha nem lett volna kb. 30 évet "székbe" kötve, mert alig tudott felkelni.
De a statisztika az statisztika, a 90 éves kort megérte...
Nem mellesleg, korántsem volt átlagos, hogy ilyen kort elérjen valaki, inkább kivétel. Manapság és régebben is.
Más.
A tej egyértelműen fokozza a rák kialakulásának esélyét, annyi kutatást tudnék neked linkelni, hogy Dunát lehet vele rekeszteni:
[link] (minél több tejet fogyasztott a kontrollcsoport, annál nagyobb volt az esélye a ráknak)
[link] - a tej egyértelműen elősegíti a rák kiújulását
[link] a tejet gyakran fogyasztók számára a rák esélye 30%-al magasabb
Mindemellett arra kérlek, hogy nézd meg ki támogatta azokat a tanulmányokat, melyek szerint egészséges a tej fogyasztása. Az ilyenek mögött 99,9%-ban maga a tejipar áll, többek között a Danone is számtalan ilyen kutatást finanszírozott. Gondolom mondanom sem kell, hogy mennyire pártatlan az ilyesmi...
Emellett:
kérlek magyarázd el nekem szerinted mire van szüksége az embernek, egy kérődző párosújjú patás tejéből?
A növekedési hormonokra? A borjúk számára emésztést segítő enzimekre (ne felejtsük el, hogy négy részű összetett gyomra van, csöppet sem hasonlít az emberére), az endokannabioidokra, az antitestekre, a baktériumkultúrákra?
Fel nem foghatom, hogy szerinted ezekből melyik az, ami egy teljesen más emlős állat számára fontos vagy hasznos lenne.
Ugyanis ezek egy anyatej legfontosabb jellemzői, a saját fajtájára specializálódva természetesen.
U.i.: a tanulmányok általánosságban nem csak a tejről, hanem a tejtermékekről szólnak, azok természetesen ugyanolyan károsak, mint maga a tej, amiből készülnek.
"Én ugy vagyok ezzel h senki nem a tehen tejet issza hanem a bolti dobozost ami porbol van ugyan ugy mint az alternativaik (mandula,szoja,rizs-tej stb) lehet h a tehén tej nem egészséges de a dobozos az ugyanolyan mint a novenyiek esetleg a zsirtartalom más."
Dehogy van porból. Sokkal drágább lenne úgy előállítani. Ne nyaljatok már be mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!