Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Most egy életre elcs. Sztem a...

Most egy életre elcs. Sztem a térdeimet?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet,hogy az egyik ismerősöm múlt héten eljött velem kondizni.Sajnos ilyen vagyok,de megpróbáltam kicsit adni a kemény srácot.Ez miatt teljesen elfelejtettem bemelegîteni.Ráadásba olyan gyakorlatot csináltam amit még eddig nem nagyon(lábtolás+futópadon mentem elég gyors fokozatba emelkedőn,de szerintem ez a kisebb gond)Annyira elvette a haverom az eszem,hogy ezt utána egy héttel ugyan így megcsináltam.Egyszerűen nem is tudom mi ütött belém.Amikor a második edzésen voltam vele együtt utána egy nappal elkezdtek fájni a térdeim.Néha beszúr a térdkalácsomnál föleg.Magába annyira nem fáj,de valamiért amikor ülök akkor szokott hasogatni.Azóta nem nagyon javult.Most egy életre elcs.szhettem a térdeimet ? Kérlek ne írjatok ilyeneket,hogy megérdemled meg stb mert amúgy is most nagyon aggódok miatta.Nagyon,de nagyon ostoba voltam.Nem is tudom mi ütött belém.

2018. jan. 5. 22:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
De, megérdemelted. Maximális pihentetés, orvos ha nem javul hamarosan.
2018. jan. 5. 22:30
 2/16 anonim ***** válasza:
Pihentesd.
2018. jan. 5. 22:41
 3/16 A kérdező kommentje:
Hidegborogatás jót tenne neki ?
2018. jan. 5. 22:45
 4/16 anonim válasza:
A borogatás jót tesz neki és legalább két hét pihenő. Rendbe fogsz jönni, gyógyulást!
2018. jan. 5. 23:02
 5/16 A kérdező kommentje:
Hát iszonyat nagy barom voltam.Egész héten magamat szidom.A pihentetés nem tudom mennyire fog menni,mert sulis vagyok és tesióráim vannak.Tehát az alapmozgás meglesz,remélem ez nem gátol majd a gyógyulásban.Amúgy tudja valaki,hogy mit cseszhettem el a térdemben ? Valami szalagot meghúzhattam,vagy a porcok lehetnek azok ?
2018. jan. 5. 23:06
 6/16 anonim ***** válasza:
Enyhe kopás is közrejátszhat, de szerintem csak egy kis ízületi gyulladás, kb mindenkinek van/volt már hasonló tapasztalata. Nekem is. 1-2-3 hét és jobb lesz, és legalább tanultál valamit... :D
2018. jan. 5. 23:38
 7/16 A kérdező kommentje:

Még a közelébe se fogok menni a lábtoló gépnek ha helyre jön a térdem :D

Köszi a megnyugtató válaszokat,remélem úgy lesz ahogy irtátok

2018. jan. 6. 00:12
 8/16 anonim ***** válasza:

Szerintem te még csak nem is tudod, hogy mennyire aranyos amit kérdeztél. Egy ízület baromi sok okból fájhat, ez a térdre meg fokozottan igaz, mivel elég komplex ízület (igazából több, de ez mellékes). De ha még egy MR-re elmennél nagy valószínűséggel akkor sem derülne ki, hogy mitől is fáj pontosan. Másrészt nem igazán írtad le, hogy mi is történt, edzés közben is érezted a térded? Volt egy pillanat amikor úgy érzed, hogy lesérültél? Vagy csak utána kezdett el fájni? Mire fokozódik, mire javul? Mikor érzed a leginkább? A térdednek pontosan melyik részén stb...

A kopás degeneratív folyamat, nem alakul ki egy edzéssel alatt...

2018. jan. 6. 08:39
 9/16 A kérdező kommentje:

Edzés utáni napon éreztem.Nem értem miért,de pont pihentetés közve fáj,azaz ha ülök és fekszek.Ha járás közbe vagyok akkor meg semmi.Járás közbe is fáj néha de azért amikor fekszek akkor jobban.Ilyen szúró érzésem van,belenyilal a fájdalom.És főleg a térdkalácsomnál esetleg a térdeim oldalán.Belső és külső oldalán is.

Amúgy igen,én is erre gondoltam,hogy 2 edzés alatt csak nem koptattam el úgy a térdem,hogy kampec legyen neki

2018. jan. 6. 09:08
 10/16 A kérdező kommentje:
Meg kicsit ropog néha,ez elfelejtettem írni
2018. jan. 6. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!