Milyen súlyokkal kellene az alábbi gyakorlatokat végeznem?
22 éves vagyok, kb. 180 cm és 75 kiló.
Íme az edzésterv:
1. nap: mell, triceps, csuklyás izmok edzése
1. fekve nyomás 1×15, 1×12, 1×10 bemelegítés, 4×8 nehézsúllyal, piramisban, az utolsó két sorozatát a ferde nyomás első két sorozatával szettben végezzük!
2. ferde nyomás kézi súllyal 1×15, 1×12 bemelegítés, 3×10 nehézsúllyal
3. tolódzkodás 4×12
4. tárogatás kézi súllyal 4×12
5. összehúzás keresztcsigán 3×15
6. vállvonogatás kézi súllyal 3×15 az összehúzást, vállvonogatást szuper szettben végezzük, mindkettőt izoláló jelleggel!
7. triceps lenyomás csigán 1×15, 1×12, 1×10 bemelegítés, 3×8 nehézsúllyal, az utolsó két sorozatát a homlokra engedés első két sorozatával szettben végezzük.
8. triceps homlokra engedés, rúddal 1×12, 1×10 bemelegítés, 3×8 nehézsúllyal
9. triceps kézi súllyal 3×12
10. harangozás 4×20
Fokozatosság, az egyik legfontosabb elve a testépítésnek. A szetteknél eleinte a megszokottnál kisebb bemelegítő súlyokat alkalmazzunk, és ha már kezdünk ráérezni az ilyen irányú edzésre, növelhetjük a terhelést.
2. nap: pihenő
3. nap: hát, biceps, has izmok edzése
1. lehúzás mellhez, széles fogással 1×15, 1×12, 1×10 bemelegítés 3×8 nehézsúllyal, az utolsó két sorozatát a tarkóhoz húzás első két sorozatával szettben végezzük.
2. húzódzkodás széles fogással, tarkóhoz 4×8-10
3. mellhez húzás csigán, szűk fogással 1×12, 1×10 bemelegítés 3×8 nehézsúllyal
4. döntött törzsű evezés rúddal 1×12, 1×10 bemelegítés 3×8 nehézsúllyal
5. hajlított karú áthúzás kézi súllyal 3×12
6. koncentrált biceps kézi súllyal 3×12 az áthúzást és a koncentrált bicepset szuper szettben, izoláló jelleggel végezzük
7. biceps állva, francia rúddal, szűk fogással 1×12, 1×10 bemelegítés 3×8 nehézsúllyal, utolsó két sorozatát a scott gépen végzett biceps első két sorozatával szettben végezzük.
8. biceps scott gépen, széles fogással 1×12, 1×10 bemelegítés 3×8 nehézsúllyal
A szűk fogás a biceps kölső fejét, a széles fogás a belső fejét dolgozza meg, ezért célszerű a fogás szélességgel variálni.
9. lábemelés tolódzkodó állványon 4×20
Melyik gyakorlatnál mekkora súlyt ajánlanátok?
(Tudom, hülye az edzésterv, hülye vagyok én is, mindenki hülye. Csak a kérdésemre szeretnék választ kapni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!