Nem müködik a tömegnövelésem, mit csinálok rosszul?
Figyelt kérdés
6 hónapja tömegelek. 174 cm magas vagyok 73 kiló férfi. eddig 2900 kalóriával kezdtem. Amivel igazábol csak testkompozícióváltozást értem el. lement a zsír és annak a helyére jött fel izom. Korábban 76 kilo voltam. Az utóbi 1 hétben felvittem 3600 kcal-ra a bevitt energiát. Szerintetek ennyi már elég?
Makrók:
Szénhidrát: 547 gramm
Fehérje: 136 gramm
Zsír: 101 gramm.
Ennyi már elegendő tömegnöveléshez? Többet már egyszerűen nem tudok enni..ennyi a max..már ennyit is rosszul esik megenni...
Heti 3 vagy 4 alkalommal járok el edzeni. alkalmanként másfél órát, és mindig beleadok 110%-ot. A gyakorlatokat helyesen végzem el szerintem, ha valami új gyakorlatot tanulok mindog megkérek valakit hogy nézze mennyire csinálom szabályosan higy tudjak korregálni. Minden héten emelek a súlyokon.
2017. nov. 2. 16:43
2/7 anonim válasza:
Elég lehet bár a fehérjére azt mondják hogy valakinek testsúly*1,5g kell valakinek viszont lehet testsúly*2g.
Viszont a diétán kívül a másik fontos rész, hogy milyen az edzésed?
Csinálsz olyan súllyal guggolást fekvenyomást katonanyomást felhúzást és evezést amibe 5 ismétlés körül tudsz belerakni?
Vagy 12 ismétlésekkel nyomatod a bicepszezést mert azt gondolod hogy attól nősz kox nélkül?
2017. nov. 2. 16:44
3/7 A kérdező kommentje:
90 kilóval gugolok..(szabgugolás) ebbe 6-7 et tudok maximum belegugolni. Gépen 130 kilót nyomok ki a lábammal. csinálok felhúzást, azt 110 kilóval. abba maximum 4 szer tudok felhúzni. (95 kilót szoktam 8-9 szer felhúzni) szoktam húzodszkodni, a hátam mivel még gyengécskeígy csak maximum 4x5 ismétlés megy. Előnyben részesítem az ilyen összetett, tesztoszteron szint növelő gyakorlatokat. de ugyan úgy csinálok koncetrált gyakorlatokat külön izomvsoportokra. Az edzéstervem osztott. pihenőnapot is eleget hagyok...ezért nem értem én sem..tényleg minden flottul megcsinálok ahogy ahogyna a nagykönyvben meg van írva..tény hogy erősödtem. és hogy “kidudorodnqk jobban az izmaim. de egyszerűen nem jön fel tömeg. Csak a zsír helyére jött fel az izom, ami önmagában tök jo, de szeretnék nagyobb izomtömeget. Szerintetek elegendő lesz végre ez a 3600 kcal. Mert tényleg ennél többet, tiszta kajábol nem tudok bevinni..már ettől is rosszul vagyok.
2017. nov. 2. 17:20
4/7 anonim válasza:
Egyél sokkal zsírosabb annyi, mondjuk 150-200g-ot. Sokat segít. Amúgy meg nem kell egyből 1000-el emelni, próbáld meg 3100-al.
2017. nov. 2. 19:13
5/7 A kérdező kommentje:
elnézst az kimaradt...2900 kezdtem, aztán 3000, 3100 majd 3300, és 3600...remélem ezzel a kaloria menyiségel már nőni fogok.
2017. nov. 2. 20:06
6/7 anonim válasza:
Azért félév alatt 3 kg nem rossz. Meg ha tényleg ment le zsír, akkor ez a 3 kg valójában több. Add hozzá a leadott zsírtömeget. Havi fél kg sem olyan kevés, főleg ha nehezen hízó vagy. 1 év alatt 6 kg, 2 év alatt mondjuk 10, mert ugye az ütem csökken. Egy jó forma az 2-4 év, én alig több mint 1 éve edzek, de még közel sem vagyok kész.
2017. nov. 2. 21:42
7/7 anonim válasza:
Ha nem megy a tömeg,egyszerü a megoldás: egyél többet,vagy vegyél be több zsírt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!