Mit csinálok rosszul? Miért nem fejlődök?!
24 éves férfi vagyok,a súlyom jelenleg 69-70 kg. Nagyjából 2 éve edzek komolyabban, de a kaját körülbelül 1 éve mérem.
A heti edzésem így néz ki : Leg-Push-Pull-Pihenés, tehát nagyjából heti 5-6szor edzek, heti szinten egy izomcsoportot 2-szer edzek meg. Guggolás, felhúzás, fekvenyomás megtalálható az edzéseimen, súlyokban haladgatok feljebb.
A kajámat myfitnesspalben vezetem. Napi 2300-2500 kalóriát viszek be. Makroim átlagban : CH:160 Zs:60g P:130
Tehát úgy érzem, hogy mindent megteszek azért, hogy fejlődjek, de mégis ku*vára nem látszik, hogy ennyi időt és energiát rakok bele. Sehogy nem nézek ki szerintem ehhez képest. Most is elkezdtem a tömegelést, nem sokkal vagyok az alap kalóriaigényem felett (kb 200kcal-val) és mégis zsírosodok, mint a szemét. Mit ronthatok el? Szerintetek min kéne változtatni?
A legtöbb személyi edző valóban nem ért hozzá. A Shop.builderes cikkeket tanulgatják, onnan tájékozódnak.
Növelj a makrókon és edz kevesebbszer.
Heti 4 nap 2 féle bontott.
A nap: váll, hát, mell
B nap: láb-bicepsz-tricepsz
+ has amikor akarsz.
Nagy izmokra 12 sorozat, kisebbekre mondjuk 8-10 HETENTE!
Sorozatonként minimum 5, maximum 9 ismétlés.
Nem kell 5 féle gyakorlat, sok sorozattal és sok ismétlésekkel.
Ügyelj arra, hogy minél szabályosabban végezd a gyakorlatokat, de gondolom 2 év után erre már te is rájöttél.
Hát ezeket tudom tanácsolni, nekem a fenti módszer bejött. De kezdőként a heti 3 napos teljes testes edzéssel is fejlődtem, szerintem az is jó lehet.
Egyébként nem lehet hogy csak te látod azt hogy nem fejlődsz? Nem csináltál magadról előtte/utána képeket?
Én is azt hittem hogy alig fejlődtem valamit, pedig 1 év alatt 11-12 kilót szedtem fel, csak aztán találkoztam 1-2 haverral akiket már 7-8 hónapja nem is láttam és nagyon meglepődtek amikor megláttak, pedig egy viszonylag bővebb pulcsiban voltam, tehát nem is az volt a helyzet hogy feszült volna rajtam bármi is... :D
De ha az a helyzet, hogy az ember mindennap látja magát a tükörben, nem fog feltűnni neki hogy jééé már nem is úgy nézek ki, ahogy eddig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!