Teljes test vagy osztott edzésterv?
Sziasztok!
Szóval azon gondolkodtam,hogy mi a különbség,ha osztott edzést követ valaki,Pl:hétfőn Mell és egy nap alatt nyomja le a heti sorozatszámot,nem elosztva.
Mert ugye az tény,hogy 72óra után már kicsi a fehérjeszintézis mértéke naturálban,de ha ilyen nagy terhelést kap az izom,akkor összességében nem lehet nagyobb a fejlődés,mintha 3-napban oszlanak el a sorozatok? Mert ott akkora terhelést nem kap,nyílván könnyebben regenerálódik,az izom,csak kérdés hogy 3x kevesebb van e annyi mint az 1x nagyobb terhelés össz értéke.
Nincs erre valami kutatási iromány?
remélem érthető a kérdés.
Jobb többször egy héten. Elmondom mi szokott történni, amikor csak egyszer edzi valaki, de azt "rendesen".
Lenyom 6 kemény munkasorozatot aztán csinál még 6-t valami más könnyebbet. Pl: egy fekvenyomásban a kemény munkasorozatból én nem tudok 6-nál többet, mert a 7. sorozatba már nem menne annyi azzal a súllyal, ezért szoktak az emberek utána tárogatni vagy a guggolás után combfeszítőzni meg kitörésezni. Már nem menne akkora súllyal a dolog már kész vannak, de még ki kell szenvedni 6 sorozatot valamiből. Ez szerintem a fejlődés szempontjából többet árt, mint használ, mert már nem tudsz akkora terheléssel edzeni, viszont elintézed, hogy egy hétre odavágd a regenerációt.
Lehet persze úgy is fejlődni, csak naturálban jobban működik, ha többször kap egy izom egy héten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!