Mit kéne tennem? Elcsesztem 3 évet, de nem látszik semmi, pedig izmos és erős szeretnék lenni.
Sziasztok.
Előre elmondom, szerintem ez egy kicsit hosszúra fog nyúlni, de aki végig olvassa, annak köszönöm.
Nem tudom eldönteni, hogy hová tartozom, de én inkább kezdőkhöz sorolnám magam.
3 éve edzek és ezalatt a 3 év alatt sikerült 25kg-ot felszednem. Ebből max 8 kg az izom, a többi pedig zsir.
Immár 4. hónapja megy a szálkásitás, mert anno hülye voltam, de még mindig van hátra kb. 5-6kg zsir.
Az erőszintem is pocsék. Fekvenyomás 70kg-mal, a guggolás még annyival sem megy, a felhúzás pedig 110kg. Ezek kb. 5-6 ismétlések.
Szeretnék végre izmos és erős lenni, nem akarok még egyszer ugyan arra a sorsra jutni, hogy elrontok 3 évet és cserébe egy gyenge, izomtalan és dagi leszek.
Az étrend már nagyjából megvan, tudom miből mennyit kell bevinni. Szerintem a pihenéssel sem lesz gond, mivel napi 8-9 óra alvás mindig megvan.
A gond az edzés. Nem tudom, hogy milyen edzéstervet csináljak.
Szeretnék úgy edzeni, hogy azt csinálom, amit szeretek és közben izmosodok, erősödök.
Nincs nagy tapasztalatom edzésterv készitésben, de valamit azért mégis kéne.
Kedvenc gyakorlataim, amit mindenképpen csinálnék, azok ezek: fekvenyomás, egykezes nyomás, mellről nyomás guggolás, merevlábas felhúzás, felhúzás, evezés, vállvonogatás, álló vádli, farmer séta, tolódzkodás, homlokra engedés, bicepsz rúddal vagy kézivel.
Láttam már kész edzésterveket, amik jónak tűntek, pl. ICF, Starting Strength, Stronglifts, stbb..
Mind jónak nézett ki, egy párat ki is próbáltam, de nem olyan, amilyet akarok. Hiányoznak gyakorlatok, amiket szeretek, igy nem mindig vpét kedvem végig csinálni, néha félbe is hagytam ezért az edzést.
Hogy kéne edzenem, hogy izmosodjak, erősödjek és szeressem az edzést, szóval benne legyenek azok a gyakorlatok, amiket felsoroltam?
Javaslom, hogy töltsd a Powerbuilder kezdő edzéstervet, azzal elég jól tudod követni, hogy fejlődsz a főbb gyakorlatolban. A kiegészítők nagyrészt lefedik amiket írtál ha valamit mégis ki akarsz cserélni, akkor hajrá. Illetve bicepszet és direkt hasmunkát érdemes hozzáadni.
Sok sikert!
Csinálj heti 4 napos kétfelé bontott tervet. A,B, pihi, A,B, hétvége pihi.
A nap:mell- hát-vall. B nap: láb-kar. Egy izomra egy edzésen 5-6 sorozat elég. Mehet ez a 6 sorozat 2 gyakorlatból is egy izomra. Tehát beteheted a kedvenc gyakorlataidat.
Én is így csinálom, ahogy cortez írja, csak én heti 3x járok.
Tehát egyik hét A-B-A
másik hét B-A-B
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!