Jobban hat, hogyha egyszerre csinalok meg mindent?
Az 5x10 megadja a súly nagyságát is. Akkorával kell csinálni, hogy az utolsó 10-es széria minél közelebb legyen a bukáshoz.
Például 5x10-et 90 kilóval nyomsz fekve, 5x5-öt pedig 100 kilóval, vagy akár többel is, egyénfüggő.
A lényeg, hogy nagy súly kell, picivel nem érdemes bohóckodni, mert nem érsz el vele semmit.
Ok. Köszi. Az 50 csak egy példa volt. Felülésből 100megy egybe. De ha mondjuk szétbontom 40-30-30ra akkor már a 2.kör sem ér semmit, nemhogy a 3.
Ezért kérdeztem.
Köszönöm a választ.
:)
#2 nincsen semmilyen eszközöm, és nem járok konditerembe. Alapfeladatokról van szó. Hasprés, felülés, lábemelés, guggolás, fekvőtámasz. Ilyenek.
Az izomzatom amúgy is olyan, hogy a hasonló testfelépítésű és genetikájú emberekhez képest, a kis terhelést az átlagnál tovább bírja. Viszont a nagy terhelést az átlagjoz képest kevésbé.
Ezt nem tudom mennyire sikerült értelmesen megfogalmaznom.
És ugye én a fejlődést úgy látom ahogy fent leírtam, de az sak egy érzés, lehet hogy nem az a jó.
De azért köszi a segítséget.👍
Simaizom a beleidben van... :D
Esetleg annyi, hogy egyelőre a lassú izomrostok vannak túlsúlyban a gyorsakkal szemben, ezért jobb az állóképességed, mint az erőd. Nehezítsd a gyakorlatokat és idővel erősödsz is majd.
Ok. Köszi. Igyekszem. Nagyon nehezíteni nem tudom. Az jó pl. hogyha haspréskor mondjuk vizespalack van a kezemben? (megtöltve😊)
Mert nincs súlyzó se, meg konditerembe sem járok.
Nem tudom hogy számít e valamit hogy miket sportolok, de azt max privátban írom meg.
Mégegyszer köszönöm a válaszaitokat.
Ja és valami lemaradt!: DE AKKOR MIRE MONDJÁK HOGY VALAKINEK DINAMIKUS ÉS VALAKINEK MEG STATIKUS IZOMZATA VAN???!!!
Mert akkor ennek a kifejezésnek így semmi értelme.
Vagy ha valaki tudja, írja meg légyszi. Bármilyen formában. (nem kínaiul, hanem itt vagy priviben😂)
Mert most teljesen összezavarodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!