Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Sehogysem fejlődik a mell....

Sehogysem fejlődik a mell. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Felvenyomást szoktam csinálni, és mostanába már inkább visszafele fejlődött. Nyár elején még ment 60kgba 5 ismétlés, most már csak kettő. Már egy hete növeltem a kajabevitelt. Más izomcsoportoknál deficitben is fejlődtem (7hónapja edzek). A mell az sosem ment. 100kg guggolás, 100kg evezés, és 150kg felhúzás, és ehhez képest csak 60kg fekvenyomás. Korábban is elaladt a fekvenyomás progresszióm, 40kgnál, de akkor kézisúlyokra átállással sikerült feljutni 60ig. Most viszont ez nem segít. Próbáltam már 2 órás fekvenyomó edzést, és olyat is, hogy csak piramisbanfelmentem maxig, és abba 2-3 sorozat. Próbáltam sok kiegészítő mell gyakorlatot is...tárogatások edzés végén. De nem fejlődik.

Az étrendem jó. 150-180g fehérje, 200ch, 70g zsír.

70kg, 16F

2017. aug. 15. 12:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az energiabeviteled nagyjából 2000 kcal, ebből nem lesz tömegelés, ha az a célod. Mivel az edzésedről szinte semmit sem írsz, nem találgatok, mi lehet a baj.
2017. aug. 15. 12:24
 2/11 A kérdező kommentje:

2200kcal körül szokott lenni. Könnyen hízok.

Egy átlagos mellezésem fekvenyomással kezdődik. Piramisba felmegyek 60ig,és abba minél többet. Ez általába 2x2 meg 2x1. Utánna kézisúlyokkal nyomok szintén piramisba, 6 ismétlésig, kicsit döntött padon.

2017. aug. 15. 12:31
 3/11 anonim ***** válasza:

A profik is megmondták:a fekvenyomásnál nagyon sokat számít a kajálás.Sok olyan ember van,aki megy fel guggolásban,felhúzásban,de fekvenyomásban nem.Pont ezért,mert keveset esznek,pedig a fekvenyomás akkor fog felmenni,ha növekszik a kalória.Nagyobb youtubeosok,pl.OmarIsuf,Alphadestiny,Alan Thrall is ezt állítják,ezek okos emberek,és nem 2kg-val nyomnak fekve.Érdemes rájuk hallgatni

Tehát:növeld a kalóriát fokozatosan,szerintem neked kell minimum 2700,de majd meglátod.

2017. aug. 15. 12:33
 4/11 anonim ***** válasza:
inkább az érdekelne, hány melledzésed van egy héten, illetve a tricepsz is számít, mert az is keményen benne van a fekvenyomásban. Egy edzés alatt hány gyakorlatot végzel, azokból hány sorozatot. Lehet, hogy túledzed, azért nem fejlődik annyira, vagy nem megfelelő a terhelés. Nem kell sok gyakorlatot csinálni, de érdemes 1-2 havonta kicsit variálni őket. Pl. vízszintes pad helyett ferde, közepes fogás helyett kicsit keskenyebb, stb. Egyébként 7 hónap edzés után nem olyan rossz ez az eredmény, hogy különösebben aggódni kellene.
2017. aug. 15. 12:37
 5/11 A kérdező kommentje:

Értem. A kalóriát gondolom chban növeljem, mert a fehérje meg a zsír megvan.

Az edzésben kellene változtatnom valamit?

Tényleg keményen edzek. Lélek nem marad bennem edzések végére. Szeretem ezt csinálni. Nagy súlyokkal próbálok dolgozni. A mentalitás megvan.

2017. aug. 15. 12:39
 6/11 A kérdező kommentje:

A melledzésemet leírtam. Próbáltam egy második mellezést is beiktatni, de nem tud leregenerálódni. Hátha majd ha nővelem a kalóriát.

Tricepszezni is egyszer szoktam, néha kétszer, ha érzem hogy kell. Az fejlődik. Arra is egy gyakorlatot szoktam csinálni. Általában valamilyen szabadsúlyos gyakorlatot. Vagy homlokra engedés, vagy kézisúlyzóval fej felől beengedni és úgy kinyomni. Ezt nem tudom hogy hívják. 8-10 sorozat megy, nagy súly, 4-6 ismétlés között.

A váll is benne van a fekvenyomásba, azt tudom, és az most fejlődött sokat, látványra is és erőben is.

2017. aug. 15. 12:45
 7/11 anonim ***** válasza:

Növelheted ch-ban,vagy zsírban,ahogy jól esik.Nincs kőbe vésve,hogy 1g/tskg zsír kell menjen.

Ha tudsz,nyomj fekve heti 2*,nem kell más mellgyakorlat.A tricepszedre még fektess hangsúlyt,8-9 sorozat hetente,erős tricepsz nélkül nincs nagy fekvenyomás.

2017. aug. 15. 12:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Legalább kétszer kéne nyomni egy héten de a te szinteden lehet 3 is amiből egy technikázás. Tárogatás meg ilyesmi nem kell.

Szerintem a kcalt elsődlegesen szénhidrátból lenne érdemes növelni, ez így nem sok jelenleg és zsírból amúgy az 1g/ttkg az nagyjából ideálisnak mondható.

2017. aug. 15. 13:38
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem túledzed

Megpróbálhatnád azt, hogy heti 2-szer 5x5

2017. aug. 15. 13:38
 10/11 A kérdező kommentje:
Az 5x5 abból áll, hogy ugyanabba a súlyba nyomok 5x5öt?
2017. aug. 15. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!