Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan tudnék jobban fejlődni?

Hogyan tudnék jobban fejlődni?

Figyelt kérdés
60 kg, 172 cm magas 17 éves srác vagyok. Olvastam, hogy a szálkás testalkathoz először tömegnövelni kell. Most az én testem is szálkás, de nem olyan kidolgozott, remélem értitek, hogy milyenre gondolok. Na most, hogyha CSAK fehérjét ennék(proteinporokon kívűl) és úgy edzek saját súllyal és kettlebellel, akkir lesz valami változás, vagy csak fogyni fogok egy keveset?
2017. júl. 23. 09:06
1 2
 11/15 Klanwarrior ***** válasza:

Makrotápanyag: Fehérje, zsír, szénhidrát (CH).

Kell neked 3-4g CH, 1,5g fehérje és 1g zsír testsúlykilónként minden nap. [link] oldalon tudod megnézni, hogy egyes ételek NYERS állapotban mennyi makrotápanyagot tartalmaznak. Egy konyhai mérleg segítségével ki tudod mérni a napi adagot, és mehet a gyomorba. (Na nem ilyen egyszerű sajna) :D

Ha túl sok a CH akkor zsírosodni fogsz, ha túl kevés, nem fejlődsz. Úgy lődd be, hogy havonta 1-1,5 kiló jöjjön fel, és ne zsírosodj számot tevően.

Egy idő múlva kevés lesz a terhelés, szóval akkor vagy vegyél súlymellényt, vagy kezdj el kondizni, amivel tovább tudsz fejlődni.

Sok sikert!

2017. júl. 23. 17:19
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igen, gondolkodtam, hogy beszerzek egy súlymellényt. 1kg ch egy hónapra? Azaz, hogy veszek 1 kg-os barnakenyeret, és az jó egy hónapra? És ha nem bírom tartani az étrendet? Azaz 120g fehérje/nap, akkir elég sokat kell majd ennem... Holnapra csinálok egy edzéstervet, és próbálom betartani.
2017. júl. 23. 17:27
 13/15 Klanwarrior ***** válasza:

Nem. Neked 180-240g CH kell egy NAP. Hülyeséget el ne higgy.

És a kenyér nem 100%CH, a kenyérnek kb fele CH, de a [link] oldalon csak kikeresed az adott élelmiszert, és meglátod. A húsnak is 20-24%-a fehérje, nem az egész.

2017. júl. 23. 17:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Az elején havi 1kg-ot arra értettem, hogy havi 1kg-ot nő a súlyod.
2017. júl. 23. 19:06
 15/15 A kérdező kommentje:
Ja, értem :) egy órája kezdtem el 5 szériásat, 2 féle fekvőből, húzódzokásból, tricepsz kinyomásból. 10 db-ot csináltam szétiánként. Nem rég ettem meg 6 tojást, úgyhogy, csak lesz majd valami ;)
2017. júl. 23. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!