Sok fehérje rövid időn belül?
A helyzet az, hogy napközben alig van időm kajálni, ezért reggeltől kb. 3-ig sonkás szendvicseken élek (sok sonkát és zöldséget rakok beléjük). Utána még van edzés, és késő délután olyan 4-5 körül tudok először rendesen enni, és így kellő mennyiségű fehérjét bevinni a délután folyamán.
Fejlődhetek úgy is ha csak így délutánonként kapja meg a szervezet a fejlődéshez szükséges tápanyagokat?
Fel tud szívódni így elég fehérje hogy meglegyen a napi össz bevitel?
Persze, fel tud szívódni, az egész mítosz hogy nem onnan ered hogy a tested egy óra alatt tud feldolgozni kb 30g fehérjét és sokan ezt teljesen félreértették és ezért mondják hogy naponta 5-6 étkezés kell meg hasonlók.
De ettől függetlenül a többit is feldolgozza, az emésztés egy elég hosszú folyamat, a tested pedig mindent megtesz hogy a lehető leghatékonyabban működjön, nem fog csak úgy eldobni egy rakás értékes tápanyagot.
Van, akinek egészséges, sőt ideális a napi egy étkezés,igen. Mi lehetetlen? A napi kalóriamennyiséget egyben betolni? Nekem az a normális (szálkásításkor máshogy nem is vagyok rá képes, az annyira kevés ételt jelent), téged viszont senki nem kényszerít rá.
A zsemlét én is hanyagolnám, nekem eleve nem szimpatikus valamirevaló fehérje nélkül étkezni (bár ha azt érti sok sonka alatt, mint én, akkor fehérje terén semmi gond a szendviccsel), de úgy is lehet fejlődni, ahogy a kérdező írja.
Az időproblémát speciel nem értem. Egy szendvics megevése alatt egy csomó fehérjét is meg lehet enni, de ugye nem vagyunk egyformák, mindenki mást tud kényelmesen megoldani s eléggé szeretni ahhoz, hogy tartósan menjen neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!