Milyen táplálékkiegészítő lenne a megfelelő?
16 éves korom óta próbálkozok edzéssel, most 24 vagyok. Az eltelt 8 évből körülbelül 4,5-5 évet edzettem, többnyire 4 edzésre osztva a hetet. Ebben volt 2 év, 1 év folyamatos edzés, illetve 3-4-5 hónapos terminusok, időmtől függően.
Ez idő alatt kipróbáltam sok tápkieget normális étrend mellett (2-2,5 g fehérje, a szénhidrátot variálgatva, a hatást megfigyelve, nagyrészt 4g/testsúly kg), az edzés utáni fehérje+szénhidrátot is külön kimérve, ami a legoptimálisabb edzés utánra.
Időközben rájöttem, hogy a marhafehérje nem viseli meg a gyomromat, így valamelyest azzal is tudtam fejlődést elérni.
Szedtem kúraszerűen kreatint tribulus-szal, ami először egész jónak tűnt, majd a látszólag felívelő hatás alább hagyott, végül abba is maradt.
Az edzéseimet eleinte a nagysúlyos edzés jellemezte, majd áttértem kisebb súlyos nagy ismétlésszámosra (30 ismétlés). Ezt is próbáltam variálni, mikor már láttam, hogy nem fejlődök sem erőben sem tömegben.
16 évesen 58 kg-ról kezdtem, az első egy évben 10 kg feljött, most 75 kg körül mozgok, szinte semmit nem növekedve.
Nem tudom már mit kéne kezdenem, a teljesítményfokozó szerek kizárva. Elmegy a kedvem az edzéstől, nincs motivációm, mikor meglátok egy 16-18 éves gyereket 60-70 kg-osan, aki minden hétvégén rommá issza magát, étrendről még nem is hallott, és fél év múlva meg akkora, hogy majdnem csókolommal köszönök neki.
Eddigi legnagyobb eredményem egy 38-as kar volt, ami igen szánalmas szerintem, ennyi edzéssel, ekkora erőfeszítésekkel, amit az étrend és edzés-módszer terén vállalok.
Járt már valaki hasonló cipőben? Kinek mi vált be? Netán valami jó tápkieg, amiről lehet még nem hallottam, esetleg valami új edzés-módszer, stb.?
Köszi, ha végigolvastad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!