Hogyan számoljam ki a makró tápanyag szükségletem szálkásításhoz?
Két módszert találtam, az egyiket igazolta egy netes kalkukátor is, de nekem nagyon gyanús.
Az egyiknél a BMR alapján számoltam és a napi szükségletem 2408kcal, amibőlblevontam 500kcal-t, mert szálkásítani szeretnék. Így kerekítve 1900kcal a napi bevitelem az edzés mellett. Olvastam, hogy 45-30-25%-os arányt ajánlanak ehhez, de kicsit változtattam 45-25-30-ra.
Ezek alapján a napi bevitelem a következő lenne:
Fehérje: 215g (858kcal)
Ch: 120g (477kcal)
Zsír: 63g (572kcal)
Szerintem valami nem stimmel, ugyanis a másik számítás alapján, ami a makrók/testsúlykg szerint számol 144g fehérjére(2g/tskg), 72g ch-ra(1g/tskg) és 36g zsírra(0,5g/tskg) lenne szúkségem. Ezek szerint a napi kcal bevitelem 1188kcal.
A kettő nagyban eltér egymástól és nem tudom hogy melyikben bízhatok.
Ezekkel az afatokkal számoltam: nő, 72kg, 175cm, 19 éves, heti 5x1 óra edzés és 2x1,5 óra versenytánc. (A Peakshop számítása szerint ez 1,55-ös inzenzitás, így ezzel számoltam)
Valaki elmagyarázná, hogy hol hibáztam és melyik a jó számolási módszer?
19/L
*165cm
Elnézést a helyesírási hibákért, telefonról írtam.
Köszönöm a választ!
Újabb kérdés merült föl bennem: a BMR-t a teljes testsúllyal kell számolni, vagy le kell vonni belőle a testzsírszázalékot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!