Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Megállt a fogyás, mi lehet a...

Megállt a fogyás, mi lehet a hiba? Gyno? Bf? (kép)

Figyelt kérdés

Üdv!

Az első tömegnövelésem katasztrofálisan sikerült, nagyon bezsírosodtam. Azóta neki álltam szálkásítani, 20 kg már le is ment, kb 1-1,5 év alatt. De most 66 kilósan megállt a fogyás, már több mint egy hónapja nem fogyok egy dekát sem. 1500-1600 napi kalória bevitelem van, heti 3 súlyzós 3 kardio edzést végzek. Nem tudom mi lehet a probléma, olyasmikre gondoltam hogy valamit elrontottam a szervezetembe, mert 85 kilósan is egyből 1500-1600 kcal-al álltam neki szálkásítani ( a fogyás mértéke akkor is kb havi 1-2 kg volt csak ). Esetleg még az étrendemmel lehet gond, nem a megszokott rizscsirke kombót eszem. Állt így néz ki egy napi étkezésem: reggel:kávé(2dl tej+édesítő) 40g zabpehely+1 adag mhn when fehérje, 2. étkezés 200g krumpli sütőben sütve megkenve kb 2g kókuszzsírral+100g csirkemell grillezve, 3. étkezés ugyanez, 4. egy adag fehérje 5. 3db tojás 5g kókuszzsíron + zöldség. Ez így elméletileg 1400-1500 kcal, A krumpli helyett szoktam még fehér rizst enni, a csirke helyett halat, tojás helyett meg túrót, de a kcal ált mindig ugyanannyi. makrók kb: 120-130g fehérje ch: 110-130g zsír: 30-40g. Ezek mellett megy: Multi vitamin, calcium-magnezium, omega3 kapszula, c-vitamin, edzesnapokon l-carnitin, bcaa, és most 2 hete super fat burner. Az anyagcserémmel nincs gond, sőt túlműködik is, napi 4-5 székelés van ( IBS-em van ). Próbáltam hogy egy hétig még lejjebb vittem a ch-t de semmi, próbálkoztam olyannal is hogy a ch bevitelem csak annyi volt amennyit zöldségből megettem, de az sem segített. Lehetséges hogy át kéne térnem a csak barna rizs+csirkemell+zöldség étkezésre, legalább napi 6-7 étkezéssel módszerre (Bár én úgy tudom hogy a napi össz kalória bevitel számít, függetlenül attól hogy mikor mennyit eszik az ember)? Vagy mi lehet a gond, illetve a megoldás?

+ pár kérdés:

Mennyi lehet a testzsírom? Én 17-18%-ra tippelnék. 176cm magas, 66kg vagyok.

Illetve szerintetek Gyno-m van? Vagy csak zsír lehet a mellemen? ( háziorvosnak mutattam, soha nem is halott még a gynoról)

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Szeretnék már tömegelni, mert nincs rajtam semmi izom, viszont amíg ilyen zsíros a mellem és a hasam, nem szeretnék neki állni.

A válaszokat előre is köszönöm, és bocsánat a wall of textért, illetve a helyesírási hibákért.

2017. jún. 27. 10:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Szeva!

Na elölőször is ez nem gyno, csak egy kis zsír, de nem vészes. Én a helyedben tömegelnék csak pici kalória többlettel és nem fogsz zsírosodni nen izgulj. 66kilónál már ne akarj fogyni, nem csoda, hogy nem megy. Az asztkéta étrendtől csak bekattanál, felesleges ennél tisztábban enned , mint jelenleg.

2017. jún. 27. 11:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha nem érzel csomókat valószínű zsír, legalábbis így képen annak tűnik. Próbálj kicsit több fehérjét + zöldséget enni. Ketogén diétát is kipróbálhatod.
2017. jún. 27. 11:30
 3/8 anonim ***** válasza:
De már jova diétázzon 1500 kalóriát eszik az ember, 66 kiló. Nem jó ötler. Ha pakolnál fel izmot végre, nem sok zsírral sokkal jobb lenne az egész testkompozíciód. Ahoz viszont 1500 kalória semmi. Egymagas vagy velem hidd el. Tömegelj.
2017. jún. 27. 11:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne fogyj tovabb. Kezdj el kicsi kaloria pluszban tomegelni es fel ev alatt 6 kilo izomba feljon akkor lenyegebe no a testsulyod a zsir nem valtozik csak minimalisan akkor csokken is gyakorlatilag a testzsirod. De erre en mar nem dietaznek.
2017. jún. 27. 11:36
 5/8 Cortez70 ***** válasza:
Nem gyno. Nincs sok zsír és izom sem, szóval tomegelj lassan.
2017. jún. 27. 11:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Ne aggódj ez nem gyno, az sokkal durvábban néz ki ennél.
2017. jún. 27. 13:19
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Megfogadom a tanácsotokat és neki állok tömegelni, bár nagyon kellemetlen hogy így lóg a mellem, és sajnos ez pólón keresztül is látszik.

Egyébként vajon miért állhatott meg a fogyás? Lejjebb kellett volna vinnem a kcalt? Illetve képeken alapján mennyire saccolnátok a testzsír %-om?

Még egy utolsó kérdés, mennyi kalóriával lenne érdemes úgy tömegelnem hogy ne jöjjön sok zsír? Gondolom szépen fokozatosan kéne emelnem a kcalt, nem pedig hirtelen. Illetve még az érdekelne hogy a makrókat hogyan osszam el? 2xg/tskg fehérje, 3xg/tskg ch, 1xg/tskg zsír?

2017. jún. 29. 09:50
 8/8 Cortez70 ***** válasza:
Fokozatosan emeld, igen. Jó a makró ahogy írtad. 16-17 a zsír, szerintem.
2017. jún. 29. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!