Miért nem fogyok?!
Egy ideig szépen fogytam, de most megállt. Sőt, vissza is jött 2kg. Ez annyira elkeserített, hogy ma is bezabáltam "nekem minden mindegy" alapon.
Ma ettem: 1db alma, 1db nap mint nap joghurt, 3 szelet almáspite és 1l tej,
Lehet hozzá köze, hogy megjött? (1 héttel korábban)
Lehet köze. Egyél rendes ételeket. Magasság, súly? Az ilyen hisztikre a normál súlyú tinilányok nagyon képesek... De ha 30 kiló felesleged van, akkor is inkább válts egy normális életmódra.
Ah hogy ez a nap a bezabálás? Mit eszel máskor, fél almát? Most komolyan. A fenti mennyiség nekem egy koplalósabb nap lenne, bár rossz ételekből.
24 éves vagy, 170cm és 87kg. Jelenleg.
Voltam ennél kevesebb is. Hiába hányok ki mindent szinte (nem direkt!), semmi sem megy le.
Leírnád az átlagos étrended? Mozogsz mellé, ha igen, milyen formában?
A stagnálás teljesen normális időnként, menstruációkor pedig felszalad 1-2 kiló a vizesedéstől, ez is tök normális.
Nem a kilókat kell nézni amúgy sem, inkább a centiket szvsz :) Ne keseredj el. Én anno 1 év alatt adtam le 23 kilót, de azt úgy, hogy azóta is tartom a súlyom. Nem kell siettetni, az visszaüt a jövőben.
Általában:
- Reggel 2.5dl cappuchino (1.5% tej, por és édesítőszer)
- 1db alma vagy 1db mandarin vagy 1db narancs
- Ebédre valami, ami van itthon, csak maximum fél adagot (pl.: fél tányér leves)
- Nasiképpen pár kocka csoki (maximum 3kocka étcsoki)
- 6 előtt már csak turbó d. italpor (2 mérőkanálnyi 2dl tejbe)
Hát ez elég borzasztó, nem csoda, ha nem fogsz tartósan fogyni és amint abbahagyod a fogyózást, duplán jönnek vissza a kilók. Nagyon kevés a mennyiség is (ezzel csak azt éred el, hogy "éhező üzemmódra" vált és mindent elraktároz a szervezeted), a tápanyagtartalomról nem is beszélve.
Próbálj meg normálisabban, tápanyagdúsabban étkezni (reggelire zabkása gyümölcsökkel, vagy teljes kiőrlésű kenyér sovány túróval, tojással, zöldségekkel), egyél több halat, mint húst (abból is inkább soványat), minél több zöldséget, naponta egyszer gyümölcsöt, igyál meg napi 2-3 liter vizet. Nekem a napi 5x kis adag nagyon bejött, felpörgette az anyagcserém, de nem mindenkinek használ. Időnként belefér nehéz kaja vagy süti is, nem kell magad sanyargatnod, csak az a néha ne heti 2 legyen azért :)
Hanyagolnám ezeket a porokat is, a kávéval nincs gond.
Szóval máskor koplalsz... Ez legalább bejött a tippjeimből, felesleged viszont valóban jócskán van, teljesen jogos, hogy fogyni akarsz. Ekkora súllyal még elég nagy kalóriaigényed lehet (hacsak félre nem ment valami nagyon az anyagcseréddel, ami előfordul), még csak nagyon keveset sem kell enned, de te koplalsz... Ne csináld. Egyél normális ételeket. Egyetlen valamirevaló étkezést nem írtál (semmi bajom a gyümölcstízóraival, de ugyebár ez csak egy kis nasi, köszönő viszonyban se tested igényeivel).
Ennek tükrében a 3 almáspite egészen jó, abban legalább van valami. Persze az sem az igazi, a tej pedig főleg nem.
Ehetnél mondjuk valami jó (már akinek az, ez nem ilyen egyszerű) fehérjeforrást. Húst, tojást, sajtot, túrót, de valamit. Zöldséggel.
Ha az ebéd leves, akkor ne fél tányérozzál már, 3 tányér leves is semmi, főleg ha könnyed hús- vagy zöldségleves, nem pedig lebbencs vagy bab, mert azok azért más lapra tartoznak. Én egy liter levest szoktam enni, de természetesen ez csak az első fogás, esélytelen, hogy egy kis zsíros lével s némi zöldséggel jóllakjam, kalória alig van benne s a tápanyagigényem se e szinten mozog.
Lehet, hogy sok év gyk után kicsit türelmetlen vagyok, bocs, de tényleg durván rosszul eszel. Ha nem értesz hozzá, akkor (macerás, de inkább, mint a tápanyaghiány miatti betegeskedés) nézz utána a tipikus testépítő szálkásító diétának, számolj makrókat s tervezz napot azzal. Nem kell sokáig, de hátha akkor látod, hogy mégis hogyan néz ki egy normálisabb nap. Persze a makrók sokfélék lehetnek, de amíg nem ismersz egyetlen normális módszert sem s így eszel, addig nem várható el, hogy magadtól rájöjj, hogy neked mi való. A tipikus szálkásító étrend már sokszor bizonyított, a fehérje tuti elég benne s ez azért sok fogyózónál nincs meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!