Feherjeport hogyan szoktatok kimerni?
Merlegre teszem az 50gnyi port joval tobb mintha kanallal merem ki.
Kanal szerint 22g ami merleg szerint 38g.
Egy kanál aztán csá, nem kell az mentegetni. A gyártó feltüntetni mennyi kell belőle (kanál).
30G-tól több fehérje egyszerre nem kell mert csak kisz*rod.
# 4
Lehet, hogy te evolucios zsak utca vagy, de az emberek többsege nem es ha rajtad mulott volna mar reg kihaltunk volna?!
A 25 gramm feherje/ étkezés tudomanyosan van kiszamolva. En meg dirket fele is lotttem ezzel a 30grammal.
A fehérje porok, kiegeszítök 20-25 grammosak adagolokanalankent. Ez sem veletlen...
A belek valoszínü a sokszorosat elbirjak ennek a mennyisegnek,igen viszont a vese ugy müködik mint egy "szürö" es a rengeteg hirtelen felszivodo feherje alaposan megterheli ezt a szüröt. Ezert "találtak ki" a 25 grammot. Igy azt tullépve mar csak a veseknek karos.
A nephrologián (vesevel foglalkozo belgyogyaszati ag) sajnos eleg sok a bodys törzsvendeg, szoval a szakma elött sem ismeretlen ez a következmeny.
Sajnos ez a folyamat alattomos es evtizedekig nem fog gondot okozni, utana viszont elegge megkeseriti az eletet.
Nyilvan egyenenkent valtozo ez a 25 gramm de ez egy tudomanyos alapokon kiszamitott atlag. Az ilyen szamokat nem a levegobe szoktak betippelni. Az interneten olvasott ezt ellenzo dolgok sem mervadoak mert ezek a tenyek tulmutatnak egy-egy weboldal vagy kondi fobias haziorvos okoskodasan.
Az sem szamit miotta edzel.
A vese turokepessege nem is valtozik jelentosen edzettseg altal. Valoban szamit a genetika es nyilvan van akinek 20 gramm is sok es van akinek 30 is keves, de az biztos hogyha beviszed a duplajat az mar egy karos merteku terhelest nyujt arra a napra.Vissza terve a kakalasra:
Nyilvan mikor a motivacios videokban akik 5 kupakkal esznek azok jobban fognak nöni. Az hogy mennyi szivodik, mennyi kering a verben haszontalanul azt nem tudom mert nem vagyok nefrologus. De akkor ne is az a kerdes hogy mennyi szivodik fel, hanem az hogy milyen aron ürül ki. Az egyetemen egyebkent nem egy dia van nagy kondisokról akik huszan harminc evesen vese transzplantra varnak. Nem, nem a szteroidok miatt!
" akkor már rég kihaltunk volna mint faj, evolúciós zsákutcák lennénk."
De ez es a stilusod... Legkozelebb mielott okoskodoskodni akarasbol kezdened el kopttatni a billetyüzetedet nem artana kb ugy mindennek uttana nezni az allatanos iskolas biologiai konyvekkel kezdve... Vagy ha egy uj hus evo ragadozo faj XD lennel, nem szoltam.
Egyebkent mint szilard etel feherje, nem olyan karos a vesere nezve a felszivodasuk miatt, de itt a kerdesben mint tap kieg, porrol van szo.
Viszont a napi feherje bevitel, ket alkalommal valo potlasa minden mas szempontbol hulyesegnek tunik es nyilvan az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!