Hogyan fogyjak tovább?
Most 72 kg vagyok, 175 cm a testzsírom 18.1 %.
(120 kg-ról indultam, 3 éve)
Nő vagyok és heti 3 x 1.5 óra súlyzós edzés, 15-20 perc kardióval. Heti egy nap 10-15 km közötti futás.
Szénhidrát csak edzős napokon reggel és edzés után, egyébként szénhidrátmentesen étkezem, szálkásító diétával.
Variáljak az étrendemen? Viszont az edzést is bírni kéne. Tudnátok segíteni, hogyan tudok még esetleg zsírt leadni? Szeretném 14-15 közé szorítani, de nem megy kb fél éve innen már le a testzsír mérték.
Kardiót kellene emelni fokozatosan.
Először heti 4 kardió pl.
Vagy bármilyen könnyedebb formában de a mozgásmennyiséget kellene növelni.
Nőknél a 18-20% körüli testzsír az egészséges, és itt már szépen látszanak az izom tónusok. Nem tudom, milyen mérésen voltál, a legmegbízhatóbb a dexa teljes testösszetétel mérés, a többi (pl. mérleg) nem ad megbízható eredményt.
14-15% már versenyzői szint nőknél, hosszú távon nem egészséges, és nem is tartható.
Ha viszont igazából több a testzsírod, akkor szerintem azzal lehet a gond, hogy túl alacsony a kalóriabevitel és az anyagcseréd belassult. Fel kellene pörgetni, és nem ártana több szénhidrátot fogyasztanod, ilyen intenzív edzések mellett, hidd el, hogy nem fogsz tőle hízni.
A teremben szoktam havonta 1x nagyjából ugyanazon a napon mérni, digitális elvileg " profi " mérleggel aminek van egy kihúzható része, ráállok és megfogom kart.
Köszönöm a válaszodat, igen szépen mutatnak az izmaim, nem túl szálkás, de látszik, főleg lábam, karom, vállam és a hasam is.
Én inkább te válaszod fogadom el, mert érzem, hogy sokszor nagyon kevés amit eszek, van, hogy egy óra edzés és teljesen elfáradok, pedig lelkiismeretesen csinálom nagyon megszerettem, és már viszonylag nagy súlyokkal is dolgozok.
Megpróbálom akkor kicsit növelni a szénhidrátot és meglátjuk mi lesz.
A hízástól nem félek, a futás nekem nagyon jó erre és időm meg így van a gyerek mellett, inkább tovább vastagodni nem szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!