Hány tojást kell megegyek naponta ahhoz hogy 100 g fehérjét vigyek be?
Az qva sok. 😆
Jobban járok ha húst is eszek?
itt van, hogy 100 g tojásban mennyi a fehérje átlagosan.
tehát kb 800 gramm tojásban van annyi. De ne csak tojást egyél, arányosan a csirkemellben jóval több van, a tojás sárgáját meg ennyi tojásnál ha megeszed az teli van zsírral, nem éppen diétához való.
Normál méretűből (a kalóriabázisnak és nekem) kb. 14 kell, de nemcsak tojást szokás enni.
14 tojás egész kellemes mennyiség, de ha eszel egyéb dolgokat is, erősen megfogyatkozik a számuk, sajna :( OK, én szeretem a tojást, sokoldalú étel :)
Adott esetben a növényekből is sok jön (100 grammot könnyű összehozni) s ha elég változatosan eszed őket,akkor még komplettre is jönnek ki aminosav szempontból, nem jogos nullának tekinteni a mennyiséget.
Általában rossz ötlet egyoldalúan enni, a tojás ugyan szinte mindent megad ebben a mennyiségben, de nem mindent. OK, vannak kiegészítők, de azért jobb változatosabban enni. Lehet tojásra alapozni, de más is kell. S nem a zöldségre gondolok, még azzal is túl egyoldalú.
A zsír nem feltétlenül gond, egyéni étrend kérdése. Plusz el lehet tolni a fehérje (vagy a sárgája) irányába az egyensúlyt (amíg nem dobsz ki értékes ételt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!