Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tényleg káros a fehérje?...

Tényleg káros a fehérje? (nyílván nem, de vázolom)

Figyelt kérdés
Tehát testépítéssel foglalkozom hobbi szinten jó néhány éve...A lényeg,hogy voltam a napokban üzemorvosnál munka miatt,ahol az orvos ugye megkérte,hogy vegyem le a pólom...Ekkor az asszisztens csaj rámnézett és kérdeztem mit sportolok meg,hogy szedek-e étrendkiegészítőt,mert az nagyon káros...Én hazudtam neki,hogy nem,csak az étkezésemre figyelek,mert nem akartam hallgatni a hülyeségeket,hogy ez káros.Szóval szedek,edzés után gyorsfelszívódású tejsavó fehérjét gyors ch val,meg esetleg nap közben,ha munka miatt nem jut időm szilárd kajára..A lényeg,hogy valamíért mégis felébresztette bennem azt,hogy lehetséges,hogy káros tényleg,én meg már jó ideje használom..Míért mond ilyet egy doktornő,mert ő is doktornő,ha eddig mindenhol az megy,mármint a hozzáértőknél,hogy ebben nincs semmi káros...Nyílván hétköznapi emberektől már megkaptam,hogy atól vagyok izmos,fúúúú,de ezzel nem fogllkoztam.De valamíért ez most kicsit piszkálja a csőröm,hogy mivan,ha mégis...
2017. máj. 31. 16:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem káros, minden mennyiségfüggő.

Engem a háziorvos és az üzemorvos is figyelmeztetett, hogy vigyázzak a fehérjével mert sok gyúros vesebetegük van. Nem minket akarnak fárasztani hanem értünk mondják.

A fehérjepor tényleg megterhelőbb a vesének mintha szilárd kajából viszik be, és főleg a tejsavó mivel az hirtelen kerül a vérbe, de az összes aminosav kiegészitő: bcaa, glutamin, stb. Nyilvan egy egészséges vesének nem okoz gondot a tejsavó, de ha más toxikus anyag, pl gyógyszer vagy testidegen kémiai anyag is terheli az összeadódik és eltérést mutathat vizsgálatkor a vesefunkcióban. Ami vagy reverzibilis ha kicsit pihentetik a vesét vagy krónikussá válhat és akkor indul a vesekárosodás már kis mennyiségű fehérjefogyasztás mellett is!

Magas feherjefogyasztás mellet évtizedek alatt, biztos, hogy gyorsabban fárad es romlik a vese mint egy normál fogyasztásnál.

Láttam egyszer egy esküvőn egy kigyúrt testépitőt. Bár nála nagyon látszott a komoly szintű szerhasználat is, de később rájöttem, hogy vacsoránál a pörkölthöz miért csak szaftot meg nokedlit mert a tányérjába! Nem azédt mert vegetáriánus, hanem mert nagy baj lehetett a veséivel és fehérjediétán lehetett. A barátnője akart neki merni húst, de megtiltotta neki. Ott álltam melletük a sorban és hallottam mindent.

2017. máj. 31. 22:56
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Te kis Sherlock!!!

És hogy jöttél rá, hogy fehérje diétán van? :D

Akkor már húst se szabad enni csak zsírt meg cukrot? :D

2017. jún. 1. 03:55
 13/14 anonim ***** válasza:

Ird be a googliba: vesediéta

Szabad fehérjét enni, de tilos 0,8 ts/kg fölé menni, különben állóndan fesziti a nefronokat a fehérje és nem tud regenerálódni. De van ennél is szigorúbb fehérjediéta amikor már nagyon károsodott a vese. Sőt olyan is van, hogy valakinek már államdóan fehérjeszegényen kell étkeznie.

2017. jún. 1. 05:29
 14/14 anonim ***** válasza:
0%

írd be a google ba:

hogy sz.bjam le magam

2017. jún. 1. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!