Tényleg káros a fehérje? (nyílván nem, de vázolom)
Nem káros, minden mennyiségfüggő.
Engem a háziorvos és az üzemorvos is figyelmeztetett, hogy vigyázzak a fehérjével mert sok gyúros vesebetegük van. Nem minket akarnak fárasztani hanem értünk mondják.
A fehérjepor tényleg megterhelőbb a vesének mintha szilárd kajából viszik be, és főleg a tejsavó mivel az hirtelen kerül a vérbe, de az összes aminosav kiegészitő: bcaa, glutamin, stb. Nyilvan egy egészséges vesének nem okoz gondot a tejsavó, de ha más toxikus anyag, pl gyógyszer vagy testidegen kémiai anyag is terheli az összeadódik és eltérést mutathat vizsgálatkor a vesefunkcióban. Ami vagy reverzibilis ha kicsit pihentetik a vesét vagy krónikussá válhat és akkor indul a vesekárosodás már kis mennyiségű fehérjefogyasztás mellett is!
Magas feherjefogyasztás mellet évtizedek alatt, biztos, hogy gyorsabban fárad es romlik a vese mint egy normál fogyasztásnál.
Láttam egyszer egy esküvőn egy kigyúrt testépitőt. Bár nála nagyon látszott a komoly szintű szerhasználat is, de később rájöttem, hogy vacsoránál a pörkölthöz miért csak szaftot meg nokedlit mert a tányérjába! Nem azédt mert vegetáriánus, hanem mert nagy baj lehetett a veséivel és fehérjediétán lehetett. A barátnője akart neki merni húst, de megtiltotta neki. Ott álltam melletük a sorban és hallottam mindent.
Te kis Sherlock!!!
És hogy jöttél rá, hogy fehérje diétán van? :D
Akkor már húst se szabad enni csak zsírt meg cukrot? :D
Ird be a googliba: vesediéta
Szabad fehérjét enni, de tilos 0,8 ts/kg fölé menni, különben állóndan fesziti a nefronokat a fehérje és nem tud regenerálódni. De van ennél is szigorúbb fehérjediéta amikor már nagyon károsodott a vese. Sőt olyan is van, hogy valakinek már államdóan fehérjeszegényen kell étkeznie.
írd be a google ba:
hogy sz.bjam le magam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!